BEBA STARA DVA I PO MESECA PREMINULA U DANILOVGRADU: Lekari pola sata pokušavali reanimaciju, naređena obdukcija

V. K.

13. 01. 2022. u 16:55

ZAVOD za hitnu medicinsku pomoć zatražio je obdukciju bebe od dva i po meseca koja je jutros preminula kod kuće u Danilovgradu.

БЕБА СТАРА ДВА И ПО МЕСЕЦА ПРЕМИНУЛА У ДАНИЛОВГРАДУ: Лекари пола сата покушавали реанимацију, наређена обдукција

Foto: N. Karlić/Depositphotos

Radi se o bebi kod koje su, u prenatalnom periodu, dijagnostifikovani urođeni srčani problemi zbog kojih je i nakon rođenja bila na bolničkom lečenju 17 dana i bila je KOVID pozitivna.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Institut za javno zdravlje, saopštili su da polučasovna reanimacija tima HMP na licu mesta nije dala rezultat.

- Reč je o bebi kod koje su, u prenatalnom periodu, dijagnostifikovani urođeni srčani problemi zbog kojih je i nakon rođenja bila na bolničkom lečenju 17 dana. Beba je bila COVID pozitivna, sa blagim simptomima, bez temperature i bez upale pluća što je ustanovljeno prilikom ranije hospitalizacije u Institutu za bolesti dečije Kliničkog centra Crne Gore, ističe se u zajedničkom saopštenju, podsetivši da je nakon dolaska na kontrolu početkom ove sedmice, beba preventivno zadržana u bolnici i posle toga, sa urednim nalazima, otpuštena na kućno lečenje.

Neposredni uzrok smrti biće ustanovljen nakon rezultata sudsko medicinske obdukcije.

BONUS VIDEO - KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽELITE LUKSUZAN, ALI NE PRETENCIOZAN HOTEL: Jako lep, uredan hotel koji odiše mirom, čeka vas u Hadabi, jednom od centara Šarm El Šeika