PRVI KORAK KA REKONSTRUKCIJI REGIONALNE SAOBRAĆAJNICE: Opština Bar uplatila ministarstvu finansija više od 660 hiljada evra

B. Dabić

21. 12. 2021. u 18:43

ZA EKSPROPRIJACIJU na regionalnom putu R-29 kroz Mrkojeviće, Opština Bar je danas uplatila 666.588 evra Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

ПРВИ КОРАК КА РЕКОНСТРУКЦИЈИ РЕГИОНАЛНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ: Општина Бар уплатила министарству финансија више од 660 хиљада евра

Foto: B.Dabić

 Time je Opština Bar  ispunila  svoje obaveze  za otpočinjanje rekonstrukcije regionalnog puta Sveti Ivan-Kamenički most-Krute. Ovaj regionalni putni pravac u svim strategijama je  definisan kao jedan od prioritetnih razvojnih projekata za   Bar.

Regionalni puta Bar-Kamenički most-Krute  ima višestruki značaj.

Ova  saobraćajnica  će omogućiti razvoj turizma i poljoprivrede u Mrkojevićima, povezati barsku i ulcinjsku opštinu, a   i  doprineti  kvalitetnijem  povezanju  Crne Gore  sa susednom Albanijom.

- Stekli su se  svi uslovi da se Ministarstvo finansija dalje zaduži, sprovede eksproprijacija, da se raspiše izvođački tender i da se konačno krene sa rekonstrukcijom ovog putnog pravca, kazao je danas  predsednik Opštine Dušan Raičević.

Podsetimo, sporazum iz avgusta 2020. godine zaključen između Opštine Bar, Opštine Ulcinj i Uprave za saobraćaj definisao je obavezu Opštini Bar i Opštini Ulcinj da finansiraju i sprovedu postupak eksporprijacije na teritoriji svojih opština, dok se Uprava za saobraćaj obavezala da finansira izvođenje radova shodno revidovanom glavnom projektu.

BONUS VIDEO:

SIMBOL MOĆI OD ANTIČKOG DOBA: Šta je to žezlo i ko ga koristi?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave