KRIVOKAPIĆ OPTUŽIO DPS ZA POLITIČKU KORUPCIJU: Sa 20 miliona evra lobirali kod međunarodne zajednice za obaranje vlade

Tanjug

13. 12. 2021. u 15:43

NAKON što su stranke parlamentarne opozicije u Crnoj Gori odustale od inicijative o nepoverenju aktuelnoj vladi, premijer Zdravko Krivokapić je optužio DPS Mila Đukanovića za političku korupciju, uz tvrdnju da je ta stranka sa 20 miliona evra lobirala kod međunarodne zajednice za obaranje njegove vlade.

КРИВОКАПИЋ ОПТУЖИО ДПС ЗА ПОЛИТИЧКУ КОРУПЦИЈУ: Са 20 милиона евра лобирали код међународне заједнице за обарање владе

Foto: Vlada CG/S. Matić

Krivokapić je rekao i da ima informacije kome su nuđene pare, ali da je na DPS-u da kažu ko je to.

On je poručio da je povlačenje inicijative za nepoverenje njegovoj vladi, još jedna pobeda vlade i građana Crne Gore.

- Ovo je pobeda građana koji žele drugačiju i zdravu Crnu Goru. Ako pogledamo današnji dan vidimo još jednu neozbiljnost koja se 30 godina oseća kroz svaki gest onih koji su podneli ovu inicijativu. Ako želite da budete uspešni realizujte obraćanje. To je igra ovih koji su pokušali političkom korupcijom dobiju zlatni glas - rekao je Krivokapić.

Ocenio je da je pobedila prava demorkatija, u kojoj narod ne dozvoljava pa ni poslanicima da pomisle da treba slobodnu volju sa izbora promeniti.

- Sve tri koalicije su imale zadatak da smene režim (Mila Đukanovića) i smena se desila - rekao je Krivokapić u video poruci javnosti.

Krivokapić je kazao da je “zakonitost” da oni koji uđu u dil sa DPS-om više ne postoje.

Rekao je da će vlada podneti ostavku ako ne ostvare budžet naredne godine.

Medije je upitao zašti ne pitaju DPS sa kim su pregovarali o manjinskoj vladi.

Lobirali su, pokušali da zbune međunarodnu zajednicu, ali nisu uspeli, rekao je Krivokapić i dodao:

- Zato očekujem da će Skupština odgovorno izglasati budžet.... - rekao je Krivokapić i dodao da su neki zakoni ranije izglasani, spuški zatvor bi, kazao je, bio duplo puniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki