SKORO GODINU DANA OD SMRTI MITROPOLITA AMFILOHIJA: Vernici obilaze grob svog Đeda - "Dođem ovde i bude mi lakše" (FOTO)

V.K.

29. 10. 2021. u 13:16

UOČI godinu dana od upokojenja mitropolita Amfilohija njegovo grobno mesto u kripti Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, obilaze vernici koji dolaze da se poklone njegovim senima.

СКОРО ГОДИНУ ДАНА ОД СМРТИ МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА: Верници обилазе гроб свог Ђеда - Дођем овде и буде ми лакше (ФОТО)

Foto: Novosti Arhiva

Jutros smo zatekli vojvodu Mileta Pavićevića, koji nas je podsetio na mitropolitove reči da je grad bez sabornog hrama kao čovek bez duše.

- Kada je 1993. godine pokrenuo izgradnju malo ko je mogao verovati da će ovde na Momišićima iznići grandiozni hram Hristovog vaskrsenja, drugi po veličini u srpskom rodu. On je verovao i evo nas pod njegovim svodovima gde odmara naš usnuli vladika. Godina za nama je vreme  u kojem smo osetili veliku prazninu. Kada je pre trideset godina došao u Crnu Goru radovao sam se kao malo dete. I napravio je čudo. Vaskrsao je veru u narodu, obnovio i izgradio toliko crkava i manastira. Još ne mogu da se naviknem na njegovo fizičko odsustvo. Dođem ovde često i porazgovaram sa vladikom. I bude mi lakše - kaže vojvoda Pavićević.

 ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Vernici čekaju da se poklone svom mitropolitu u Cetinjskom manastiru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima