VUČINIĆ: Prodaja hotela Avala britanskoj kompaniji još jedna u nizu privatizacija koja je odrađena na štetu Crne Gore

Novosti onlajn

26. 10. 2021. u 15:24

PREDSEDNIK Radničke partije i poslanik u Skupštini Maksim Vučinić poručio je da je prodaja hotela Avala britanskoj kompaniji ,,Beppler & Jacobson Ltd” za iznos od 3,2 miliona evra još jedna je u nizu privatizacija koja je odrađena na štetu Crne Gore.

ВУЧИНИЋ: Продаја хотела Авала британској компанији још једна у низу приватизација која је одрађена на штету Црне Горе

Foto Skupština CG

- Baš njemu je zahvaljući Ani Kolarević i njenoj konačnoj presudi pošlo za rukom da kupi hotel Avala i vile po upola nižoj cijeni od procijenjene, iako je u trci na tenderu bila Danska kompanija koja je za spomenute objekte dostavila ponudu od 7,5 miliona evra - precizirao je on.

Vučinić je kazao da je Igor Lazurenko još jedno lice sa potjernice koje je utočište za pranje prljavog novca našlo u Crnoj Gori zahvaljući porodici Đukanović.

Naime, on se sve vrijeme nalazi na saveznoj potjernici Ruske federacije i to je poznato crnogorskom Ministarstvu pravde, Ministarstvu vanjskih poslova i SDT-u, ali nijedna institucija do objavljivanja dokumentacije NVO MANS nije reagovala na potjernicu za Lazurenkom.

- Kako su to i sami Lazurenkovi doskorašnji saradnici okarakterisali i ispričali, milionske tranše koje su stizale u Crnu Goru sa egzotičnih ofšour destinacija prljav su novac, uz potvdu već onoga što se već znalo da je kontroverzni biznismen ukrao milione. Postavlja se pitanje zbog čega Đukanović štiti Igora Lazureka, kada će specijalno državno tužilaštvo pokrenuti postupak i istragu protiv aktuelnog predsjednika Crne Gore i njegove sestre Ane Kolarević, koji su direktno posredovali da imovina ,,Budvanske rivijere” bude oštećena najmanje za dva miliona evra - smatra on.

- Ovo je još jedan primjer privatizacije koja se izvršila na štetu države Cren Gore, a u njenom sprovođenu su učestvovali domaći i strani vlasnici prljavog kapitala spregnuti direktno sa tadašnjim premijerom Đukanovićem kao predsjednikom savjeta za privatizaciju i njegovom sestrom kao predsjednicom Vrhovnog suda Crne Gore. Ovo je jedan eklatantan primjer korupcije na visokom nivou i uticaja privatnog interesa porodice Đukanović na tadašnju izvršnu i sudsku vlast koja se sama nameće kao tema Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije - zaključio je Vučinić u svom saopštenju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)