SKANDAL U NJUJORKU: Rastoder vređao Srbe i SPC, Abazović ćutao

V. K.

24. 10. 2021. u 19:05

U PETAK je u NJujorku, predsednik Bošnjačkog saveza Crne Gore Esad Rastoder žestoko kritikovao potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i savetnika potpredsednika, Filipa Adžića, navodi se u saopštnju Nove srpske demokratije.

СКАНДАЛ У ЊУЈОРКУ: Растодер вређао Србе и СПЦ, Абазовић ћутао

Foto: Vlada CG

- Delegacija Crne Gore, koja u NJujorku boravi o trošku građana, mirno je odslušala uvrede koje je ovaj DPS-ov aktivista, pod okriljem Bošnjačkog saveza, uputio većinskoj Crnoj Gori vređajući srpski narod i SPC, optužujući ih na jedan brutalan način uličarskim jezikom mržnje i šovinizma. Svima je jasno da je bivši režim izvor svake mržnje i nepočinstva i prepreka pomirenju u Crnoj Gori, pa zato čudi šta je delegacija Vlade tražila na ovom sastanku. Ako je bila potreba da u nekoj njujorškoj kafani dobiju podršku okupljenog društva da DF ne uđe u rekonstruisanu Vladu dobili su je, ali se pitamo da li je to put ka stabilizaciji prilika u parlamentarnoj većini i Vladi. Ako je obilazak američkih kafana bio jedan od ciljeva Abazovićeve posjete, predložiće im DF dvadeset drugih kafana u Čikagu i na desetine drugih širom Amerike, gde će im okupljeno društvo svašta reći zbog toga što je DF do sada bio isključen iz Vlade - piše u saopštenju.

Od ovog sastanka su prošla dva dana, a još niko se od predstavnika manjinskih naroda i takozvanih građanskih partija iz opozicije nije oglasio i ogradio od šovinizma i nacionalizma predsednika Bošnjačkog saveza, a nadamo se da ćutanje nije odobravanje, navodi se u saopštenju.       

- NSD i DF oštro osuđuju ovakav nastup Esada Rastodera i ostaju pri stavu da Crnoj Gori nikada nije bila potrebnija politička stabilnost i pomirenje, da je rekonstrukcija Vlade i stabilnost parlamentarne većine jedina brana sve agresivnijoj kampanji bivšeg režima, koji je ovu državu za proteklih trideset godina toliko osiromašio i podijelio da će biti potrebno mnogo znanja i mudrosti da se saniraju sve štete koje su nastale. Manjinskim narodima još jednom poziv da se izvuku iz ralja DPS-a, da prihvate ponudu parlamentarne većine i da u interesu svog naroda uzmu učešće u kreiranju društveno-političkih kretanja, a ne da u rukama DPS-a i satelita budu sredstvo destabilizacije političkih prilika u Crnoj Gori - zaključuju iz NSD.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO: Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastir

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)