PRONAĐEN ARSENAL ORUŽJA: Podgorička policija uhapsila Radosava Jelenića

S.Đ.

11. 10. 2021. u 12:14

ČETRDESETŠESTOGODIŠNjI Radosav Jelenić uhapšen je nakon što su pripadnici podgoričke policije, zajedno sa pripadnicima Grupe za protivdiverzionu zaštitu tima, pretresom njegove kuće i pomoćnih objekata u mestu Rogami pronašli veću količinu oružja.

ПРОНАЂЕН АРСЕНАЛ ОРУЖЈА: Подгоричка полиција ухапсила Радосава Јеленића

Foto: Uprava policije CG

Osim nedozvoljenog držanja oružja Uhapšenom, kojem je tužilac odredio Jelenić se tereti i za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Foto: Uprava policije CG

- Pronađen je puškomitraljez M-84 7.9 mm, automatska puška M-70 7.62 mm sa osam okvira, automat sa tri okvira, puška mauzer kalibra 8 mm, puška Zastava Arms M-70 kalibra 30 – 06 sa optikom, lovački karabin M-98 kalibra 8x57, pištolj Pietro Beretta, obrušenog fabričkog broja, kalibra 9 mm, pištolj Browning 9 mm Luger, optika".

Foto: Uprava policije CG

- Osim toga pronađeno je i 14 metara sporogorećeg štapina, 190 komada detonatorskih kapisli, cev od pištolja izbrušenog fabričkog broja, cev od puške izbrušenog fabričkog broja, startni pištolj, suzavac i ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, električna palica, zaštitna gas maska, protivtenkovska mina, minobacačka granata, 112 štapina dinamita, 40 komada privrednog eksploziva, 16 ručnih bombi, 3.338 komada municije različite vrste i kalibra, kao i rezervni delovi od puške - saopšteno je iz Uprave policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)