MILO KAO PAPAGAJ: Đukanović nastavlja histerične napade na SPC i Srbiju, ponavlja fraze o "srpskoj krivici" i nacionalizmu

V. N.

09. 10. 2021. u 23:28

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da ga godine pre i posle pada njegovog režima vraćaju u devedesete kada je, kako kaže, srpski nacionalizam promovisao ideju o svim Srbima u jednoj državi. On je podgoričkom portalu CDM rekao da je to bila zvanična politika Srbije.

МИЛО КАО ПАПАГАЈ: Ђукановић наставља хистеричне нападе на СПЦ и Србију, понавља фразе о српској кривици и национализму

Foto Novosti

- Srpski nacionalisti iz Sarajeva su tada vikali da su ugrožena njihova prava u Bosni i od Srbije zahtevali zaštitu. Milošević je ušao u tu omču i znamo kako se krvoločno to završilo: sa blizu 150.000 ljudskih žrtava i epilogom u Hagu.

Đukanović je ocenio da umesto svih Srba u jednoj državi, danas imamo parolu "srpski svet".

- Visoki zvaničnici Vlade Srbije kažu da je zadatak sadašnje generacije da udruže sve Srbe i tako zaštite njihova, navodno, ugrožena nacionalna prava. To je samo drugačije oblikovan isti cilj. Sve to je, naravno, propraćeno ozbiljnom ofanzivom, medijskom, finansijskom, obaveštajnom, sa ciljem da ostvare ono što nisu u ranim devedesetim godinama - naveo je predsednik Crne Gore.

Na pitanje u čemu je razlika između sadašnjeg vremena i poslednje decenije minulog veka kada je i on participirao u vođenju državne politike Crne Gore i SRJ, odgovara:

- Tada su velikosrpski nacionalisti imali na raspolaganju mnogo više instrumenata. Imali su saveznu vojsku (JNA), zakone koji su "propisivali" nacionalističku zloupotrebu jer su državljani Crne Gore morali da se odazovu na poziv u vojsku, u suprotnom su ih zatvarali. Imali su na raspolaganju saveznu policiju, carinu, službu bezbednosti, sve savezne organe koje su mogli zloupotrebiti protiv onih delova države koje su videli kao svoj plen. Danas toga nema.

Đukanović je ponovio da Zapad ne razume dovoljno da kada se radi o Srpskoj pravoslavnoj crkvi u pitanju nisu verske slobode, nego instrumentalizacije verske zajednice za rušenje suverenosti susednih država, da bi se ostvario projekat "velike Srbije", ovog puta pod parolom "srpskog sveta".

LAŽNA DOKUMENTA ZA RUSA

POLICIJA u Tivtu uhapsila je ovih dana bivšeg rukovodioca organizacije iz Rusije Igora Čujana (55), koji je bio na poternici Interpola zbog finansijskih mahinacija. On se nalazi u ekstradicionom pritvoru. U Podgorici je procurila nezvanična informacija da mu je MUP Crne Gore 16. aprila 2020. izdao dokumenta na lažno ime - Levin! Pre nekoliko dana uhapšen je i milijarder sa ruskim i izraelskim pasošem Telman Ismailov (64), koji je godinama nesmetano živeo u Crnoj Gori uprkos raspisanoj poternici za njim.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki