NOVE MERE U CRNOJ GORI: Ukida se digitalna kovid potvrda, samoizolacija smanjena na deset dana

Novosti online

08. 10. 2021. u 10:22

DIREKTOR Instituta za javno zdravlje (IJZCG) Igor Galić saopštio je danas nove mere u borbi protiv koronavirusa.

НОВЕ МЕРЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Укида се дигитална ковид потврда, самоизолација смањена на десет дана

Foto ijzcg.me

On je kazao da je broj novoobolelih opao za 40 odsto za dve sedmice, a da je broj preminulih manji za 18 odsto.


- Od subote, 9. oktobra, ukida se nacionalna digitalna kovid potvrda za ulazak u tržne centre, poslovne centre i poslovne zgrade koje imaju preko 1.000 kvadratnih metara prostora - kazao je Galić na konferenciji za medije Ministarstva zdravlja, Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), na kojoj se analizira trenutna epidemiološka situacija u zemlji, izazvana pandemijom virusa kovid-19 i predstavljaju nove epidemiološke mere.

On je rekao da se izolacija skraćuje sa 14 na deset dana.

- Broj novoobolelih od novog koronavirusa u poslednje dve sedmice (od 23. septembra do 6. oktobra) opao je 40 odsto u odnosu na dve sedmice pre tog perioda (od 9. septembra do 22. septembra). Broj hospitalizovanih 5. oktobra je oko 11 odsto manji u odnosu na 9. septembar. U poslednje dve sedmice ukupan broj preminulih je za oko 18 procenata manji u odnosu na ukupan broj preminulih dve sedmice ranije - istakao je Galić.

On je rekao da je shodno svemu Vlada Crne Gore odlučila da mere u borbi protiv koronavirusa budu prilagođene stanju na terenu.

(Vijesti)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)