NA KONIKU SILOVAN MLADIĆ: Dok se čekaju oštrije kazne, seksualno nasilje ne jenjava

I. D. S.

23. 09. 2021. u 06:34

ČEKAJUĆI da se poslanici izjasne o oštrijim kaznama za pedofile i silovatenje, u Podgorici je pre nekoliko noći, kako sumnjaju u policiji, silovan osamnaestogodišnji mladić.

НА КОНИКУ СИЛОВАН МЛАДИЋ: Док се чекају оштрије казне, сексуално насиље не јењава

Foto shutterstock.com

Tri godine stariji muškarac uhapšen je zbog sumnje da je počinio taj monstruozan zločin.

- A. K. (21) uhapšen je zbog sumnje da je pre par noći u Podgorici silovao tri godine mlađeg sugrađanina. Osumnjičeni za silovanje muškarca uz krivičnu prijavu sproveden je Višem državnom tužilaštvu, a viši državni tužilac doneo je rešenje o zadržavanju do privođenja sudiji za istragu - saopšteno je iz Uprave policije.

Rukovoditeljka podgoričkog Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica saopštila je da je formiran predmet protiv A. K. zbog krivičnog dela silovanje i da se nalazi u fazi istrage.

Navodno, zlostavljani mladić se sporne večeri vraćao kući i prolazeći pored jedne kafane u podgoričkom naselju Konik, A. K. ga je zaustavio i uprkos njegovom odbijanju, primorao ga da sedne sa njim i njegovim društvom za sto. Kada je, tvrdi žrtva, napokon uspeo da krene kući, muškarac je krenuo za njim, silom ga odveo do nekog napuštenog objekta i držeći flašu u ruci, pretio mu da ćuti, dok je skidao garderobu s njega. Nakon toga, u bolovima, uspeo je jedva da stigne kući i sve ispričao majci, koja je o tome odmah obavestila policiju.

Povodom incidenta u Podgorici oglasila se Bojana Jokić iz LGBT Forum progres.

- Očekujemo od nadležnih da ovom slučaju pristupe sa pažnjom i da oštrom kazne nasilje - navela je Jokićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati