MITROPOLIT JOANIKIJE: Da trpimo braću jer je bogougodno

V. K.

21. 09. 2021. u 18:10

NA Cetinju je danas liturgijski proslavljen praznik Roždestva Presvete Bogorodice – hramovska slava većine crkva u ovom gradu, dok je u Cetinjskom manastiru Svetu arhijerejsku liturgiju služio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije uz sasluženje sveštenstva i sveštenomonaštva i moltveno učešće vernog naroda.

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Да трпимо браћу јер је богоугодно

Foto: N. Joksimović

Posle Liturgije osveštan je i prerezan slavski kolač, a potom se vernima obratio mitropolit Joanikije, podsetivši da  je Cetinje vekovima proslavljalo rođenje Presvete Bogorodice te da i danas mnoge porodice slave ovaj veliki praznik kao krsno svoje ime ili prislužbu.

Vladika Joanikije je poručio da se i kada su teška vremena treba hrabriti, da ljubimo i prijatelje i neprijatelje, i da trpimo braću jer je bogougodno, te da u onima koji su protiv nas ima mnogo dobra, kojega ni oni sami nisu svesni.

- Jer su oni naša braća, i mi nikada ne mislimo da smo bolji od njih. Zajednički je problem i zajednička slabost što imamo neprijateljstva među sobom pa treba da se potrudimo, da damo  sve od sebe, a onda će i Bog pomoći. Mi hrišćani kada se saberemo u crkvu, mi smo kao jedno biće, kao jedan organizam, kao jedno telo i jedna duša, i kad se molimo, kada zajednički Bogu molitve svoje uznosimo, osećamo to čudesno, božansko jedinstvo koje nas uzdiže iznad naših slabosti - poručio je mitropolit Joanikije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)