UPRKOS OTKAZIVANJU HOLANĐANA: Solidna poseta u Institutu "Dr Simo Milošević"

V.V.

09. 09. 2021. u 21:07

U INSTITUTU „Dr Simo Milošević",ovih dana boravi 550 pacijenata, oko 200 su korisnici Fonda PIO, 150 samoplatežni, a po sto je agencijskih gostiju iz regiona i članova sindikalnih organizacija.

УПРКОС ОТКАЗИВАЊУ ХОЛАНЂАНА: Солидна посета у Институту Др Симо Милошевић

Foto V. V.

Institut će biti otvoren do polovine decembra, uprkos činjenici da je otkazan dolazak grupe pacijenata iz Holandije zbog trenutne epidemiološke situacije u svetu i kod nas. Do kraja septembra očekuju ipak goste iz Danske, dok je norveški program ranije otkazan.

Nikola Mračević, direktor marketinga Instituta kaže da je ovaj zdravstveni centar sada dobro popunjen.

– U prvoj grupi je trebalo da bude 38 pacijenata iz Holandije i njihov dolazak je bio planiran za 7. septembar. Potom je  trebalo  da se grupe smenjuju svakog utorka do kraja oktobra. Njihovim dolaskom vratili bismo prve zapadno-evropske programe, ali  zbog situacije sa kovidom sve je otkazano - objasnio je Mračević.

S druge strane planovi o dolasku gostiju iz Danske još su aktuelni.

- Deo rezervacija je aktivan, deo je ipak storniran. Naravno, sve zavisi od  epidemiološke situacije i kod nas i u ostalom delu Evrope - kazao je Mračević i podsetio da je ranije osim norveškog otkazan i švedski  program. – Iz Norveške smo očekivali 900 pacijenata, koji su trebali da borave po 28 dana, njihov dolazak očekujemo sledeće godine sredinom aprila.

Ove godine program u Institutu"Dr Simo Milošević" ucelosti je bio oslonjen na region, prvenstveno na tržište Srbije i BiH, uz partnere iz Crne Gore, fonda zdravstva, fonda PIO, sindikalnih organizacija.

Gosti će u narednom period biti penzioneri a u Institutuveć imaju ugovorene grupe u postsezoni.

- Očekujemo njihov dolazak od 19. septembra, i dalje ima veliki broj rezervacija iz regiona, a rehabilitaciju nastavljaju i pacijenti koji dolaze preko Fondova - rekao je Mračević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)