NOVA SRAMOTA CRNE GORE: Veljović oslobođen optužbi za pozivanje na otpor

Tanjug

09. 09. 2021. u 19:40

VIŠE državno tužilaštvo Crne Gore (VDT) ocenilo je da u slučaju povodom navoda koje je savetnik crnogorskog predsednika i bivši direktor Uprave crnogorske policije Veselin Veljović izneo u autorskom tekstu u "Pobjedi", nema elemenata krivičnog dela, izjavila je danas portparolka tog tužilašta Lepa Medenica.

НОВА СРАМОТА ЦРНЕ ГОРЕ: Вељовић ослобођен оптужби за позивање на отпор

Foto Vlada CG

Ona je za CdM objasnila da je Više tužilaštvo samoinicijativno formiralo predmet nakon što je objavljen autorski tekst Veselina Veljovića i nakon ocene iskaza i prikupljenih dokaza odlučilo da nema elemenata krivičnog dela.

Veljović je 16. avgusta saslušan u VDT koje je preuzelo predmet izviđaja od podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) zbog navoda iz autorskog teksta, da je „sveta dužnost i obaveza svakog pripadnika sektora bezbednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih Cetinjana i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budu zajedno u prestonici".

Veljović je nakon saslušanja rekao da je ono „urgentno i preuranjeno“ i da ga doživljava kao „političko trućanje i nepoznavanje činjenica“.

Ponovio je da su njegovi tekstovi „stav slobodnog građanina“ i da nikad nisu bili potpisani s funkcije savetnika za bezbednost predsednika Ðukanovića.

Ranije danas, tročlano veće Osnovnog suda na Cetinju je kao neosnovanu odbilo žalbu cetinjskog Osnovnog državnog tužilaštva i odlučilo da Veselin Veljović neće ići u istražni zatvor u slučaju po drugoj optužbi - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Veće je, prenose podgoričke "Vijesti", ocenilo da nisu ispunjeni uslovi da se doskorašnjem direktoru Uprave policije odredi pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, jer okolnosti u žalbi, niti one koje proizilaze iz spisa predmeta, ne ukazuju na tu mogućnost.

Tročlano veće suda imalo je rok od 48 sati da odluči o žalbi Tužilaštva, podnetoj 7. septembra.

ODT Cetinje sumnjiči Veljovića da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)