Krivokapić najavljuje da će svi odgovarati, a Veljovića pustili da se brani sa slobode

V.K.

06. 09. 2021. u 19:35

PREMIJER Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija je bio povod da određene strukture, koje pripadaju određenom delu politike koja pokušava da od 30. avgusta prekroji rezultate izborne volje građana, pokušaju da uvedu nered i haos, odnosno, da destabilišu Crnu Goru.

Кривокапић најављује да ће сви одговарати, а Вељовића пустили да се брани са слободе

Foto: RTS printskrin

- To je bio važni trenutrak u kome je trebalo da se ostvari ono što nije ostvareno - destabilizacija Crne Gore, uvođenje nereda i haosa i nepoštovanje Ustava i zakona. Zahvaljući odlučnoj akciji koju je Uprava policije i svi policajci, sa Vojskom sve je proteklo bez bilo kakvih povreda, a u jednom trenutku je događaj tretiran kao rizičan sa nesagledivim posledicama. Muk koji dolazi zbog pada tovara kokaina ubeđuje da ništa nije slučajno. Ove sile koje žele da naprave državu kakva nikad nije bila. Crna Gora je država poštovanja u kojoj nema nasilja. Država je pokazala stabilnost i pokazalo se da nema te politike koja je za građane bitnija od politike mira. Nema ni pobednika ni poraženih, dobili su svi građani jer su pokazali da su dostajanstveni, rekao je Krivokapić.

- Napravljen je iskorak po pomirenju i nema podela po verskoj, nacionalnoj i ideološkoj pripadnosti. Trebamo da se delimo da smo ljudi i da nismo ljudi. Herojstvo se ne dokazuje rečima, već delima. Istrajaćemo ne zbog politike već zato što znamo šta je najbolje za Crnu Goru. Očekujemo da broj dezinformacija napokon splasne. 

Krivokapić je rekao da će se u narednih sedam dana analizirati situacija oko dešavanja na Cetinju i poručio da "niko neće biti pošteđen".

- Svi oni koji su se ogrešili na bilo koji način snosiće odgovornost. U komandnom delu odgovornosti će biti preispiutan svaki čin svakog pojedinca koji je obezbedio li nije obezbedio, uradio ili ne, delovao ili ne i to će u sledećih sedam dana biti urađeno i vi ćete biti informisani. Niko neće biti pošteđen, bez obzira koju funkciju ima i koja ga politička partija štiti - ovo je najavio premijer Crne Gore, dok se paralelno s njegovom izjavom Veselin Veljović pušta da se brani sa slobode iako je uhapšen baš iz razloga koje Krivokapić najavljuje.

BONUS VIDEO: Privden Veselin Veljović u policiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)