ZBOG UVREDE UPUĆENE PARTIJARHU PORFIRIJU: Traži se ostavka potpredsednice Bara Tanje Spičanović

B.Dabić

06. 09. 2021. u 13:54

ZBOG “nedoličnog ponašanja i vređanja patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija” Opštinski odbor Demokratske narodne partije traži hitnu ostavku potpredsednice Opštine Bar Tanje Spičanović.

ЗБОГ УВРЕДЕ УПУЋЕНЕ ПАРТИЈАРХУ ПОРФИРИЈУ: Тражи се оставка потпредседнице Бара Тање Спичановић

Foto: D.B.

- U moru incidenata u kojima je Tanja Spičanović širila nacionalnu i versku mržnju ovaj je sigurno najveći. Tanja Spičanović je time što je sa jednim "mrš" ispratila srpskog patrijarha pokazala i što misli o svojim sugrađanima, vernicima Srpske pravoslavne crkve. Na funkciji na kojoj se nalazi Spičanović mora biti u službi svih građana, a iz njenih javnih nastupa jasno je da nije u stanju da obavlja svoju dužnost na pravi način, te iz tog razloga već danas treba da podnese ostavku - navodi se u saopštenju Demokratske narodne partije.

- Ukoliko to ne učini - navode iz Demokratske narodne partije - pozivamo predsednika opštine Bar Dušana Raičevića  i Skupštine  opštine Bar Milenu Božović da pokrenu postupak razrešenja Spičanović sa pozicije potpredsednice opštine, jer “osoba koja vređa najveće crkvene velikodostojnike, a time i građane Bara i Crne Gore koji su vernici Srpske pravoslavne crkve, ne zaslužuje da bude na funkciji u Baru”.

- Zato joj poručujemo da ne čeka maj da je mi smenimo, već da koliko još danas podnese ostavku i rastane se sa funkcijom koju očigledno nije u stanju da obavlja - zaključuje se u saopštenju Demokratske narodne partije.

Bonus video: Privden Veselin Veljović u policiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)