KOMITE PRETILE MONAHU, A POLICAJAC MU NAPISAO KAZNU: Incident ispred Cetinjskog manastira pred najavljeni protest (FOTO/VIDEO)

Đ. M.

03. 09. 2021. u 10:24

ISPRED manastira je došlo do incidenta nakon što je komunalna policija napisala kaznu monahu i vozilu mitropolije.

КОМИТЕ ПРЕТИЛЕ МОНАХУ, А ПОЛИЦАЈАЦ МУ НАПИСАО КАЗНУ: Инцидент испред Цетињског манастира пред најављени протест (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. M.

Komunalna policija se izgovarala time da vozilo nije na spisku, dok je monah tvrdio suprotno. Ispred manastira je dozvoljeno parkiranje samo vozilima mitropolije i policije.

 

Tu je i jedan "komita", koji je snimao incident, zbog čega su monasi negodovali.

On je uzvikivao da je ovo "slobodna Crna Gora", i preteći je monahu govorio da će "ga sanjati".


- Ovo je samo uvertira, ja mislim. Biće oko 1.300 policajaca u nedelju, ja ne znam kako misle da čuvaju sve. Preksinoć su slali žene da prave haos. Moraju i da zatvore sve prilaze prema Cetinju - rekao nam je jedan monah, koji je želeo da ostane anoniman.

Monasi i iskušenici su izuzetno nezadovoljni radom komunalne policije, što je slikovito opisao jedan prisutni monah - "Pored njih bi i manastir mogli da zapale".

Oni kažu i da vlada potpuno odsustvo komunikacije između komunalaca, koji su sa Cetinja, i regularne policije iz centrale.

Tokom prepodneva komite su sporadično dolazile ispred manastira, fotografisali se, uzvikivali "Eviva", i podizali dva prsta, u nameri da provociraju monaštvo i verni narod.

Simptomatično je da uglavnom poturaju žene u prve redove, kako su nam i monasi ranije rekli.

Komite dolaze obučeni u zelene majice, sa likom Svetog Petra Cetinjskog i natpisom "Vakat je" - slične onima kakve su nedavno zaplenjene.

Policija na ove provokacije nije reagovala.

BONUS VIDEO: Manastir u kojem će biti usločičen mitropolit Joanikije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista