OD SMOKOVCA DO MATEŠEVA U NOVEMBRU: Abazović i Bojanić obišli radove na auto-putu

Z. Z.

28. 08. 2021. u 08:22

POTPREDSEDNIK Vlade Dritan Abazović i ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić obišli su radove na prvoj deonici auto-puta.

ОД СМОКОВЦА ДО МАТЕШЕВА У НОВЕМБРУ: Абазовић и Бојанић обишли радове на ауто-путу

Foto Z. Z.

Kažu, radovi na deonici od Smokovca do Mateševa su u završnoj fazi i očekuju da će biti okončani do kraja novembra i dodaju da će Tara biti vraćena u prvobitno stanje.

Nakon toga, kaže Bojanić, sledi tehnička priprema za otvaranje, prijem auto-puta. Ipak, ističe, bitnija je bezbednost od rokova.

- Rokovi jesu važni, ali je bitniji kvalitet i bezbednost koju treba da ima auto-put za sve koji će ga koristiti. I pre nas kasnilo se sa radovima dve godine. Pa hoće li on biti pušten u saobraćaj mesec ili dva pre ili kasnije sada nije opredeljujuće - rekao je Bojanić.

Naveo je i da se ne odustaje od izgradnje drugih deonica auto-puta, od Mateševa do Andrijevice, odnosno od Andrijevice do Boljara.

- Potpuno smo svesni da ova deonica ne znači puno, odnosno ima vrlo ograničen efekat i zato nam je cilj da radimo dalje, odnosno povežemo Crnu Goru sa Beogradom, dalje Budimpeštom, odnosno Jugoistočnom Evropom - naglasio je ministar kapitalnih investicija.

ODMORIŠTE Pelev brijeg, Foto Z. Z.

Obišli su predstavnici Vlade i mesto na kojem je devastirana Tara, promenjen tok reke. Bojanić tvrdi da su još jednom dobili uverenje od izvođača kineske kompanije CRBC da će reku vratiti u prvobitno stanje.

- U skladu sa Ugovorom o remedijaciji Tare sa Upravom za vode izvođači će sve to dovesti u stanje koje će biti zadovoljavajuće za sve nas - rekao je ministar.

- I dalje je u opticaju procena da će putarina deonicom auto-puta biti tri ili tri i po

evra. Taj novac teško će imati efekat za otplatu kredita - rekao je Bojanić, ali je optimista da će se od putarine održavati auto-put.

Najavio je i da će do otvaranja prve deonice crnogorskog auto-puta biti završeni priključci, odnosno pristupni putevi iz Kolašina ka Mateševu i na Smokovcu kod Podgorice.

Put koji otvara Crnu Goru

- OČEKUJEMO od izvođača da što je moguće pre završi deonicu auto-puta, koju ćemo pustiti u promet za građane. Svesni smo da je ovo za Crnu Goru prezahtevan projekat, da nas je koštao mnogo, ali se nadamo da će ispuniti sva očekivanja ekonomska, ekološka, povezati prvo naš sever, a zatim otvoriti i naš put u saobraćajnoj mreži ka Jugoistočnoj Evropi - ocenio je Dritan Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)