JOVAN VUČUROVIĆ: Stav Demokratskog fronta o popisu je jasan - Vlada da ispuni obećanje i najzad utvrdi predlog zakona

V. K.

27. 08. 2021. u 11:15

VLADA Crne Gore i pored najava juče nije utvrdila predlog zakona o popisu.

ЈОВАН ВУЧУРОВИЋ: Став Демократског фронта о попису је јасан - Влада да испуни обећање и најзад утврди предлог закона

Foto: Novosti

Iz Vlade nije objašnjeno zbog čega se predlog nije našao na dnevnom redu, a prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, o predlogu zakona koji radi Ministarstvo finansija i socijalnog staranja raspravljaće se na nekoj od narednih sednica Vlade. Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović u izjavi za taj list kazao je da su oni očekivali da Vlada juče, kao što su i obećali, utvrdi predlog zakona o popisu.

- Videćemo koje je obrazloženje i razlog zašto se to juče nije uradilo i kada će se ta odluka doneti - istakao je Vučurović. Naglasio je da su u Demokratskom frontu bili veoma jasni kada su saopštili koje poteze će povući u slučaju da se ove godine ne održi popis stanovništva i ponovio da će se vratiti u Skupštinu kada se bude glasalo o zakonu.
- Mi smo svoje rekli, a na drugima je da ispune svoja obećanja. Nakon što je srušena političko-kriminalna organizacija DPS, stekli su se uslovi da se popis održi u normalnim uslovima, bez pritisaka i ucjena, i da njegovi rezultati daju realnu sliku Crne Gore, za razliku od prethodnog popisa iz 2011. godine, koji je falsifikovan i na kome se radilo sve kako bi se smanjio procenat Srba i onih koji govore srpskim jezikom - poručio je poslanik DF-a Vučurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)