MILAN KNEŽEVIĆ: Demokratski front je za ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju!

Novosti online

26. 08. 2021. u 16:13

JEDAN od lidera Demokratskog fronta i predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, kazao je da je taj politički savez isključivo za ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Демократски фронт је за устоличење митрополита Јоаникија на Цетињу!

Foto arhiva

- Veće za nacionalnu sigurnost će nakon što Zdravko Krivokapić obavi konsultacije i obavi sednicu Saveta bezbednosti će doneti neke smernice i zaključke koje će predočiti mitropolitu i mitropoliji, na kraju će mitropolit doneti odluku. Ponavljam još jednom, što se tiče mene i DF-a mi smo isključivo za ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju. Na sednici sam saopštio svoj stav i stav DF-a. Treba garantovati bezbednost svim učesnicima, ali i onima koji bi protestovali. Konačna odluka je na Crkvi - kazao je Knežević za Prvu televiziju.

I član Pravnog saveta MCP Dragan Šoć smatra da mitropolita treba ustoličiti u Cetinjskom manastiru jer su se tu ustoličavali svi mitropoliti.

- Nema nikakvog razloga da se ustoličenje ne desi na Cetinju, a na državi je da obezbedi da sve prođe bez ružnih stvari - jasan je Šoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije