PAKLENI PLAN EKSTREMISTA U CRNOJ GORI: Andrija Mandić sve otkrio - Žele "Incka 2" u Podgorici! (VIDEO)

Novosti online

25. 08. 2021. u 15:55

U CRNOJ Gori bi svi trebalo da se koncentrišu da ustoličenje mitropolita Joanikija protekne na najbolji mogući način, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić u jutarnjem programu televizije Hep.

ПАКЛЕНИ ПЛАН ЕКСТРЕМИСТА У ЦРНОЈ ГОРИ: Андрија Мандић све открио - Желе Инцка 2 у Подгорици! (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

- To većinska Crna Gora želi da tako bude, ali postoje ekstremističke organizacije i grupe, koje žele da iskoriste taj svečani čin da skrenu pažnju na sebe, pogotovo u očima međunarodne javnosti i da pošalju poruku da Crna Gora nije stabilna, da ima velikih problema i tim žele da internacionalizuju taj problem u Crnoj Gori, kako bi se pojavio novi Incko koji bi usmeravao procese i preuzeo upravljanje Crnom Gorom. Ja nemam nikakve dileme da je od 1997. godine, od sukoba Mila i Momira, Crna Gora postala marioneta velikih sila, a ipak se to radilo preko lokalnih političara koji su bili namesnici velikih zapadnih adresa. U ovoj fazi želi da se ide i korak dalje, kroz internacionalizaciju problema i kroz poruku da mi ne možemo da upravljamo sami sobom će se od strane ekstremističkih krugova tražiti da neko drugi preuzme upravljanje Crnom Gorom - upozorio je Mandić.

Prema njegovim rečima, Crna Gora je, nažalost, i u vreme nove vlade nastavila politiku Mila Đukanovića.

- Mi imamo potpuni kontinuitet te politike koju je u suštini karakterisalo antisrpstvo i rad protiv Srbije i srpskog naroda na svim prostorima. Vi do sada niste imali nijednu odluku Vlade koja je na spoljnopolitičkom planu omogućavala da gradimo bolje odnose sa Srbijom, iako smo mi pobedili na tom programu. Cela koalicija je u svojim programnim porukama koje smo slali pre godinu dana obećavala da će odnosi sa Srbijom biti najbolji, bratski da će Crna Gora da ispravi tu veliku grešku Mila Đukanovića. Međutim, evo svedoci smo da deset meseci, ta Vlada, ne da je popravila odnose, nego su ti odnosi sa Srbijom pogoršani. Ne da su pogoršani jer je Srbija kao najveća i najozbiljnija država u regionu nešto uradila protiv Crne Gore, nego su se nastavile akcije iz Crne Gore, posebno ističem tu rezoluciju o Srebrenici - kazao je Mandić.

Kako je istakao, Crna Gora je poslužila kao odskočna daska ili platforma sa koje se nastavlja ta politika protiv Srbije, i danas je ona ta koja je iskoračila i postala prva u regionu koja je to uradila, to nas veoma zabrinjava.

- Mi smo otkazali podršku Vladi Zdravka Krivokapića zbog dva osnovna elementa, prvi je zbog te politike prema Srbiji i odustajanje od popisa. Mi smo tražili da se potpiše Temeljni ugovor sa SPC, mislim da bi time bila zaokružena ona osnovna poruka da ćemo zaštititi čast i imovinu SPC. Protestovalo se i ranije na Cetinju za vreme rušenja Njegoševe kapele, u onoj komunističkoj Crnoj Gori, to su bile prve organizovane demonstracije protiv mitropolita Danila jer je branio da se ne ruši Božiji hram -  naveo je Andrija Mandić.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!