NAJAVA ustoličenja novog mitropolita crnogorskog-primorskog Joanikija u njegovom istorijskom sedištu - Cetinjskom manastiru, kome će prisustvovati i patrijarh Porfirije, izazvala je erupciju neocrnogorskog nacionalizma, ali i otvorenih pretnji kako Crkvi i vernicima, tako i državnim vlastima u Crnoj Gori.

Sljiwoo

14.08.2021. 13:19

Valjda je drzava Crna Gora jaca od grupe primitivnih, ostrascenih i nrznjom zatrovanih "komita"..Valjda ce policija i predstavnici zakona obezbediti zastitu ustavnog poretka i mira..Neradi se o nikakom protestu vernika..Nemoguce je da nevernici odlucivati o crkvi i veri,kao ni pravo da obespravljuju 30% gradana Crne Gore bez obzira sto su "crnogorski nacionalisti" ili " komite"..

Bokelj

14.08.2021. 13:23

Nisu oni nikakve komite prave Komite su bili časni i i pošteni patriote a ovo su gomila probisveta koje Milo plati po 20 evra da prave cirkusijadu.

miro mark

14.08.2021. 16:23

Оваква реогавања једног мањег дела црногорске јавности је доказ да је погубно учење брозовштине још увек присутно у психи народа и да је то болест против које нема лека осим проучавања подмукле истине о вечном настојању Ватикана да завади, разједини и влада православним Србима. Неће им то успети, јер народ не може нико да победи. Они, који су продали "вјеру за вечеру" и пристали да буду слуге туђину су дани одбројани јер и они увиђају да су преварени.

Miro Markov

14.08.2021. 18:34

Ако се "монтенегринима" са Цетиња не допада што је духовно седиште црногорског митрополита у манастиру Црнојевића, нека се устоличење митрополита обави у велепном храму Христовог васкрсења у Подгорици. Ту у гробу лежи покојни митрополит Амфилохије и све ће да буде уреду, што се форме тиче. А где ће нови митрополит да столује, то нека одлучи већински народ Црне Горе. То сигурно нису "монтенегрини" који себе називају комитима, а комите су биле старе србке групе из Црне Горе. Каква је то иронија, мајко моја!

Marko

14.08.2021. 20:40

Данашњу Црну Гору је створила Србска православна црква још од времена Св. Саве, који је у њој основао прве епархије. Нажалост, то су савремени "монтенегрини" задојени брозвоштином то све заборавили, јер још увек сањају да им Тито влада. Њему су и некадашњем Титограду подигили већи споменик неког једином црногорском краљу Николи Петровићу, Србину. Број тих монтенегрина је мани од становника Земуна а они хоће да имају своу државу. И добили су је 2006. године и успешно банкротирали. Сада су им за све криви Срби из Србије.