U KAFANU BEZ KONTROLE: Nove korona mere donele probleme, ugostitelji traže izmene, teško nalaze radnike inače, a kamoli vakcinisane

I. D. S.

02. 08. 2021. u 07:39

IAKO su na snazi nove mere protiv širenja virusa korona po kojima je ulazak u ugostiteljske objekte moguć samo uz dokaz o primljenoj vakcini ili sa negativnim testom, primena još nije u potpunosti počela.

У КАФАНУ БЕЗ КОНТРОЛЕ: Нове корона мере донеле проблеме, угоститељи траже измене, тешко налазе раднике иначе, а камоли вакцинисане

Nedovoljno radnika naročito za špic sezone

Tokom vikenda u većinu ugostiteljskih objekata u Podgorici moglo se ući bez kontrole. Udruženje ugostitelja od nadležnih institucija očekuju da revidiraju ove mere, te u suprotnom, najavljuju i mogućnost protesta.

NVO "Udruženje ugostitelja Crne Gore" zatražilo je od nadležnih institucija da do danas revidiraju nove epidemiološke mere, za koje je planirano da važe do 20. avgusta. Predsednik Udruženja Nikola Buzdovan navodi da su nove mere problematične sa više aspekata, a jedan od problema je, navodi, to što veliki broj zaposlenih u ugostiteljstvu nije vakcinisan.

- Nalazimo se u situaciji gde je teško naći radnika, a sad imamo situaciju da moramo tražiti vakcinisane ljude. Faktički, ostajemo bez radne snage - kazao je Buzdovan. - Svesni smo epidemiološke situacije u našoj zemlji, ali je prilikom donošenja novih mera bilo potrebno pitati kako možemo nekog legitimisati prilikom ulaska u naš objekat. Takođe, kako tražiti kovid-potvrdu od ljudi koji su pušteni da uđu u Crnu Goru bez ikakve potvrde. I zašto to samo važi za zatvorene prostorije ugostiteljskih objekata.

APEL

SAVEZ građana CIVIS apelovao je na građane da se pridržavaju mera zdravstvenih vlasti kako bi se sprečila eskalacija epidemije. Takođe, navode i da bi primer koliko je vakcinacija važna trebalo da daju predsednik Milo Đukanović i premijer Zdravko Krivokapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki