DEMOKRATSKI FRONT: Korupcija i dalje značajan problem u Crnoj Gori

V. K.

27. 07. 2021. u 11:31

IZVEŠTAJ američkog State Department-a u delu koji se tiče Crne Gore navodi da je korupcija i slaba kontrola konflikta interesa i dalje značajan problem u Crnoj Gori i da odsustvo razvijenih pravnih institucija podstiče korupciju, da je sudstvo i dalje presporo i da su sudske odluke nedosledne i loše obrazložene – saopštio je DF.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: Корупција и даље значајан проблем у Црној Гори

Foto: Fejsbuk

- Korupcija kao osnovni sistemski problem zabrinjava i građane i strane investitore. Ovo je već drugi put da u jako kratkom vremenskom roku (nakon uredbe predsednika Bajdena u kojoj je navedeno da korupcija u zemljama Zapadnog Balkana, uključujući i Crnu Goru, ugrožava demokratsko upravljanje) američka administracija nameće borbu protiv korupcije kao ključni problem našeg regiona – dodaje se.

- Od svog osnivanja, Demokratski front je kao jedno od svojih ključnih programskih načela i stubova naše političke platforme uvek isticao borbu protiv korupcije i borbu za pravedno društvo. Kao što smo i saznali iz poslednjeg intervjua bivšeg američkog ambasadora Vilijama Montgomerija, dok su DPS i Milo Đukanović prebacivali svoje spoljnopolitičke orjentacije iz jednog dela sveta u drugi, pregovarajući o spoljnopolitičkim ciljevima samo u meri kako bi se zaštitili od bilo kakve potencijalne pretnje njihovoj diktaturi, a istovremeno gomilajući ogromno lično bogatstvo, mi smo bili dosledni našim uverenjima – stoji u saopštenju.

- Na našu žalost, vrlo često, zapadne diplomate su smatrale da je naše protivljenje korumpiranom Đukanovićevom režimu napad na njihove vrednosti i bilo im je lakše da rade sa jednim čovekom koji će ispuniti sve što mu se kaže, nego da troše vreme i resurse i da se uključe u našu borbu za pravedno društvo i istinske vrednosti. Za sve to vreme, jedino je Demokratski front držao iskru slobode i borbe za demokratsko društvo i sa našim hrabrim građanima rekao 30. avgusta DOSTA i poslao taj nedemokratski i kleptokratski režim jednom za svagda u političku prošlost. Borba protiv korupcije i borba za pravedno društvo je prelomna borba za Crnu Goru. Svi koji žele da nam pomognu u tome su dobrodošli. Ako tu borbu budemo vodili dosledno, principijelno i objektivno “a crook will be a crook, no matter whose song he is singing (prevarant će biti prevarant koju god pesmu bude pevao)”. I svaki takav prevarant treba da se souči sa javnom osudom, i što je najvažnije krivičnim gonjenjem za počinjena dela. Ponosni smo što možemo kazati da je ovakav principijelni pristup nešto za šta se mi u Demokratskom frontu godinama zalažemo - zaključuje se u saopštenju DF-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)