TO JE ZAMKA KOJU SPREMAJU SRPSKI NEPRIJATELJI: Upozorenje DF pred popis u Crnoj Gori

Novosti online

06. 07. 2021. u 15:48

POLA ove godine je već prošlo, a od popisa stanovništva u Crnoj Gori još nema ništa. Opravdan strah da će se ogroman deo građana Crne Gore slobodnim upisivanjem u formular izjasniti kao Srbin ili Srpkinja odložio je ovaj važan segment u vođenju demografske statistike svake svjetske populacije.

ТО ЈЕ ЗАМКА КОЈУ СПРЕМАЈУ СРПСКИ НЕПРИЈАТЕЉИ: Упозорење ДФ пред попис у Црној Гори

Jovan Vučurović

Budžet za 2021. usvojen je konačno prije dvike sedmice, ali Uprava za statistiku "Monstat", koja je zadužena za sprovođenje popisa, skoro ništa od pripremnih radnji još nije obavila. Uprkos problemima koje je izazvala pandemija koronavirusa, jedini logičan termin za održavanje popisa stanovništva u Crnoj Gori je 2021. godina, jer ovu državu naredne godine očekuju lokalni izbori u 11 opština, 2023. održaće se predsednički, a za tri godine i redovni parlamentarni izbori.

Poslanik Demokratskog fronta i član skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Jovan Vučurović kaže da u samoj vladi i pojedinim političkim krugovima postoji potreba da se promoviše tzv. dualni nacionalni identitet.

‒ Mi smo ispred DF jasno poslali poruke i tek ćemo ih slati da građani izbegavaju to dualno izjašnjavanje. Čovek, ako je Srbin iz Crne Gore, treba da se izjasni kao Srbin, a ne kao Srbin-Crnogorac ili Crnogorac-Srbin. Jednostavno, treba da se izjasni samo kao Srbin i ništa ni više ni manje od toga. Dualni identitet je zamka i želja srpskih neprijatelja da se procenat Srba u Crnoj Gori umanji što je moguće više, i to je lažni identitet – objašnjava Vučurović.

On kaže da i kod aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića prepoznaje sklonost ka priznavanju ovog dualnog identiteta.

‒ Znate, on je u kampanji govorio za sebe da je Srbin, da bi tri dana nakon izbora rekao za sebe da je 200 odsto Crnogorac. Dakle, srpski narod u Crnoj Gori nikako ne smIje da se peca na ovakve i slične prevare, jer smo mi Srbi i neodvojivi smo dio velikog srpskog naroda – poručuje Vučurović.

(Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)