NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Vlada švercera i finansijskih špekulanata je ogromni rizik i treba odmah da bude smenjena

Novosti online

17. 06. 2021. u 13:18

VLADA još nije bila ni izabrana u Skupštini, a, do tada anonimni građanin Milojko Spajić je, uz znanje i koordinaciju sa Krivokapićem, formirao grupu finanijskih i pravnih mešetara i špekulanata , sa kojima je “tajno , ali organizovano”, protivustavno i nezakonito, bez odluke Vlade i Skupštine, zadužio građane Crne Gore za 750 miliona evra - rekao je Nebojša Medojević.

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Влада шверцера и финансијских шпекуланата је огромни ризик и треба одмах да буде смењена

Foto: Printsrkin

Medojević je rekao da je već tada bilo jasno da će ovaj dvojac Krivokapić i Spajić biti ozbiljna pretnja po vitalne nacionalne interese i da su spremni da razore čitav sistem javnih finansija i ignorišu sva Ustavna, zakonska, institucionalna ograničenja i kontrolne mehanizme.

On dalje navodi da je uz pomoć savetnika iz bivše Demokratske stranke iz Beograda, poznatih kao “žuti lopovi” koji su uništili i tu stranku i opljačkali Srbiju do koske, a koji sada donose najvažnije državne odluke o javnim finansijama, upravljanjem javnim preduzećima, zaduženjima, prodaji državne imovine, ovaj dvojac je formirao međunarodnu kriminalnu organizaciju sa ciljem sticanja višemilionskih profita na štetu interesa Crne Gore.

- Najnovija akcija ove bande je pokušaj da se dug prema kineskoj EXIM banci za dionicu auto-puta, zameni za neki novi dug koji bi Vlada uzela, pod nepoznatim uslovima, od nepoznatih “kreditora” i bez odluke Skupštine.

- Dug prema kineskoj EXIM bankom je definisan Ugovorom o kreditu koji je usvojen u Skupštini i ne može se mijenjati nikako osim da Vlada ponovo ispregovara sa EXIM bankom i eventualnim novim kreditorima oko uslova ptenošenja kredita na treća lica. I taj Ugovor MORA ponovo biti prosleđen Parlamentu na usvajanje - rekao je Medojević.

- Kineska strana mora sa se složi, a to sigurno neće uraditi pod istim uslovima koje je definisala Ugovor sa Vladom Crne Gore. EXIM banka odlično obezbeđuje svoje interese i lako će naplatiti od Crne Gore potraživanja. Nije joj nužda da prodaje dobro obezbeđena potraživanja trećoj strani. Za očekivati je da kineska strana zatraži i neke dodatne beneficije od strane treće strane. Pogotovu , ako je to povezano sa uticajem EU na državne banke nekih zemalja članica koji se pominju da su mogući kupci kineskog duga Crne Gore.

U igri će biti i prodaja EPCG, Luke Bar i možda kompleski u Buljarici, Jazu, Velikoj plaži i sl.

- Ministar traži da Skupština na njega prenese svoja ovlašćenja i da on sa svojom ekipom ugovara uslove i da se o tome Skupstina više ne izjašnjava. Ovu Vladu treba što prie rušiti jer predstavlja opasnost po vitalne interese građana i države. Vlada švercera i finansijskih špekulanata je ogromni rizik i treba odmah da bude smenjena. Politički je neshvatljivo da se glasa zakon o budžetu u kojem su predložena protivustavna i protivzakonita rješenja koja otvaraju mOgućnost teškog oRganizovanog kriminala i visoke korupcije. Da imamo nazavisno i profesionalno patriotsko tužilaštvo, Spajić bi danas već bio u Spužu. - zaključio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)