IMAMO NA KOGA DA SE UGLEDAMO: Episkop Metodije na slavi sela i hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Kraljima (FOTO)

M. S.

10. 06. 2021. u 16:03

EPISKOP budimljansko-nikšićki Metodije je u besedi nakon liturgije na Spasovdan istakao da je samo ljubav ta koja može da nas useli u Hrista.

ИМАМО НА КОГА ДА СЕ УГЛЕДАМО: Епископ Методије на слави села и храма Вазнесења Господњег у Краљима (ФОТО)

Foto: Berane Online

- Početna tačke naše vere nije verovanje već ljubav. Samo je ljubav ta koja će nas da useli u Hrista i da postane sadržaj našeg života. Potrebno je da se izgrađujemo, da budemo dostojni svoga rođenja i dara života koji nam je Bog dao. Da postanemo prave ličnosti a ne senke od ljudi i individua, da izgradimo svoj karakter. Mi imamo na koga da se ugledamo, da se pridržavamo i poštujemo naše običaje - rekao je episkop.

On je liturgiju održao povodom slave sela i hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Kraljima kod Andrijevice, i istakao je da je suština naše vere pravoslavne Vaskrsli Hristos.

- Naša vjera koju smo nasledeli od naših predaka, je preko Gospoda Isusa Hrista i svetih apostola stigla i do nas, kazao je episskop Metodije boraveći u Kraljima, selu iz koga prema zapisima hroničara potiču i preci vožda Karađorđa...

- Bog je, na neki način, odredio da dođe upravo ovde. Ja znam da ćete vi poneti sve moje slabosti i nemoći na svojim plećima, kao i ja sve vaše nemoći i slabosti na mojim plećima. Treba da podržavamo i pomažemo jedni druge - kazao je episkop Metodije, koji je preneo blagoslov novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, koji je do nedavno bio na čelu Eparhije budimljansko-nikšićke, čije je sedište u manastiru Đurđevi Stupovi, u Beranama.

- Nadam se da ću u najmanjoj meri u kojoj je on to nosio uspeti i ja da ponesem - kazao je episkop Metodije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati