KATNIĆ USKORO POSTAJE PROŠLOST: Specijalni tužilac od 12. juna mora u penziju

M. S.

07. 06. 2021. u 16:22

GLAVNI specijalni tužilac Milivoje Katnić, moraće po sili zakona da ode u penziju 12 juna ove godine! Srećom, od toga datuma nećemo ga više gledati na tom mestu.

КАТНИЋ УСКОРО ПОСТАЈЕ ПРОШЛОСТ: Специјални тужилац од 12. јуна мора у пензију

Foto: Arhiva

Ovo je u ponedeljak popodne kazao predsednik poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović, tokom rasprave o godišnjem izveštaju o radu Tužilačkog saveta i Dravnog tužilaštva za 2019. i 2020.godinu, naglašavajući sa osmehom da jenova vlast donošenjem Zakona o tužilaštvu napravili pobedu posle neke vrste nadmudrivanja.

- Po članu 9 Zakona o tužilaštvu koji smo usvojili kada ispuni uslove za penziju, tužilac ide u penziju. Kako su objavljene u Službenom listu i izmene Zakona o radu kojim se reguliše i beneficirani radni staž, informišem vas da je 6.maja 2021. Katnić napunio 64 godine života, ima preko 41 godinu staža osiguranja i kako mu se starosna granica za prestanak radnog odnosa snižava po sili zakona za skoro četiri godine, 12.juna 2021. po sili zakona mu prestaje funkcija - kazao je Radunović, ističući da se poslanici ''danas bave jednom od najgorih institucija u pravnom sistemu, navodeći da je tužilačka organizacija jedna od najvećih blokada na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji''.

Radunović je utvrdio da je tužilaštvo organizacija koja se u velikom broju slučajeva bavila skrivanjem slučajeva, i borbom protiv političkih potivnika svojih nalogodavaca, sumnjivim odnosom prema kriminalnim grupama, organizacijom koja je imala i veliku aferu generalnog sekretara koji je optužio VDT Ivicu Stankovića za korupciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!