TUŽIOCI DOBIJAJU NOVOG ŠEFA: Ivica Stanković po sili zakona za osam dana moraće da napusti fotelju VDT

M. S. - S. Đ.

02. 06. 2021. u 07:39

OSAM dana deli Ivicu Stankovića od napuštanja fotelje vrhovnog državnog tužioca Crne Gore.

ТУЖИОЦИ ДОБИЈАЈУ НОВОГ ШЕФА: Ивица Станковић по сили закона за осам дана мораће да напусти фотељу ВДТ

Foto Arhiva

Kako je planirano, na sednici koju će članovi Tužilačkog saveta održati 10. juna biće doneta odluka o prestanku njegove funkcije. On je 25. maja stekao pravo za odlazak u starosnu penziju.

Na istoj sednici biće izabran novi v.d. vrhovnog državnog tužioca, a funkciju bi mogli preuzeti - Stankovićev zamenik Dražen Burić, Sonja Bošković, Stojanka Radović, Đurđina Ivanović, Radmila Ćuković, Jelena Đaletić, Lidija Vukčević ili Veljko Rutović.

Milivoje Katnić, Foto Jutjub

Stanković je za vrhovnog državnog tužioca izabran 7. oktobra 2014. Za vreme njegovog mandata usvojen je novi Zakon o državnom tužilaštvu, a nakon devet meseci počelo je sa radom Specijalno državno tužilaštvo, na čijem se čelu od jula 2015. godine nalazi Milivoje Katnić.

- Pozdravljam nameru Tužilačkog saveta da 10. juna konstatuje odlazak vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića u penziju, ali treba da znaju da tog dana moraju konstatovati i još jednom broju tužilaca prestanak tužilačke funkcije.

Ovo je na svom tviter-nalogu napisao jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević i dodao da je "među njima i jedan koji ima 41 godinu radnog staža i voli da sadi luk na državnoj zemlji".

To je bila aluzija na Milivoja Katnića i tvrdnje MANS da je Katnić kupio od države po smešno malim cenama zamljište na kojem je izgradio kuću, što je on juče demantovao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave