"STEFAN NEMANJA OKUPATOR": Skandalozna izjava Draginje Vuksanović Stanković - "Ovo nije Srbija"

V.K.

07. 02. 2021. u 15:44

POSLANICA Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, reagujući na izjavu lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića i, kako bi i Podgorica trebalo da ima spomenik Stefanu Nemanji, napisala je sramnu izjavu.

СТЕФАН НЕМАЊА ОКУПАТОР: Скандалозна изјава Драгиње Вуксановић Станковић - Ово није Србија

Foto: V.K.

- Stefan Nemanja je bio osvajač i okupator Duklje - Zete - Crne Gore, a Tito je bio oslobodilac Crne Gore i Jugoslavije. Ovo nije Srbija - poručila je Vuksanović Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

neko iz mase

07.02.2021. 15:52

Право збори Драгиња: Тито је на супротној страни у односу и на Немањиће и на Карађорђевиће.

Milan

07.02.2021. 17:14

Nisam zainteresivan. Iskren da budem,vaspitan sam da smo braća,ALI i braća lepše žive ako je svako u svojoj kući. I radite šta god hoćete,u svojo kući. Ali tolika mržnja,pa Tito pobio pola vas gore po Sloveniji,pa još nalaze masovne grobnice. I on vam dobar,a ja vam ne valjam. Gospodo on nikom nije valjao a ponajmanje Nama i Vama. Lepo bre živite svoj život,i čuvajte to što vam ostade od dedova,koji su se izjašnjavali kao Srbi. Nije dobro kad brat reži na brata.

vuk

07.02.2021. 17:42

kako mozes da kazes da su nemanjici okupatori Stefan Nemanja se rodio u Zetu i prije nego sto je upravlja zetom upravljao je Raskom(tadasnja srbija)pa je bio prognao voislavljevice i on je upravljao i srbijom i crnom gorom tj bili su jedna drzava srpsko carstvo.zetom su mladi kraljevi vjezbali da upravljaju drzavom a cijelim srpskim carstvom bi upravljali kad bi stari kralj umro.

Milan Lekić

08.02.2021. 17:54

@vuk - Вуче у вашем коментару се налази проблем који ова дама има у глави, али и многи други и у Црној Гори и у Србији. Од свих данашњих новодржава на екс-ЈУ простору Србија се прва у наративним историјским изворима наводи као држава под тим именом на Епископалној листи виз. цара Лава III с краја 9. стољећа (у време званичног покрштавања). Које су границе те најстарије државе (Србије Далмације, Српске земље, Западне земље) најбоље илуструје титула њеног господара - Архонт/Велики жупан српски Далмације, Босне, Захумља, Травуније, Диоклије и Раса. Ту титулу носили су и чукун-чукундјед и отац Стефана Немање Стефан Војислав и Тихомир(Деса) - у време када је Немања био само жупан Раса, најисточније провинције те првобитне Далматинске Србије чија је источна граница ишла средином данашњње западне Србије. Војислављевићи су потомци травунијског кнеза Белоја, а преци Немањића пише Дукљанин, те зато Скилица (царски писац из 11. вијека), свог савраменика Стефана Војислава назива "Србином Травуњанином". Независне Зета и Рашка никада нису пстојале прије Берлинског конгреса, осим у машти Фрање Рачког и фрањевца Фра Милобара у његовој "Краљевини Дукљи" - толико милој незнању.

Saša

08.02.2021. 10:41

Њима су сви окупатори,чак и српска војска која их је ослободила 1918. Вековима су тражили умедињење са Србијом. Та иста Србија им је донела слободу и сад не ваља. Рећи за Стефана Немању да је окупатор,крајња дрскост и цинизам. Стављају га у исти кош са Немцима,Аустро-Угарима,Италијанима и Бугарима који јесу били окупатори. Мислим да се Његош,Бајо Пивљанин, Марко Миљанов,сердар Јанко Вукотић и други српски великани из Црне Горе у гробу преврћу!

Luča

08.02.2021. 11:37

Нека кличу е вива Монтенегро. Фашисте су аплаузима дочекали у Загребу и на Цетињу. Она је њихов "достојан" наследник. Највеће злочине над Србима су чинили бивши Срби, да би се доказали новим господарима, продане душе. Постоје снимци као доказ, ко хоће да види и схвати чисенице.