ПОСЕБНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ: Посланици данас о Косову и Метохији - седници присуствује и председник Александар Вучић

С.С.Р.

02. 02. 2023. у 07:10

СИТУАЦИЈА на Косову и Метохији, француско-немачки план који је постао нови преговарачки оквир за дијалог са Приштином, како ће Србија одговорити на притиске Запада да се што пре реши косовско питање биће теме данашње посебне седнице којој ће присуатвовати и председник Александар Вучић.

ПОСЕБНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ: Посланици данас о Косову и Метохији - седници присуствује и председник Александар Вучић

Фото: Н. Скендерија

Пред посланицима је Извештај о преговорима са привременим институцијама у Приштини за претходна четири и по месеца, где су наведени сви догађаји који су довели до повећања кризе у овом делу Србије. Међу њима су 68 напада на Србе на етничкој основи, одбијање власти премијера привремених институција да формира Заједницу српских општина, упади косовских специјалаца на север...

Председник Вучић је рекао је да ће "одговорити свакоме, без правдања, јер се боримо за своју земљу више него што се садашња опозиција борила".

- Ако мислите да ћете да ми држите предавање, да ће то да буду ваши монолози на које немам одговор... Знате, врећа не узвраћа ударац, а часни и одговорни и озбиљни људи умеју да узврате политички ударац - истакао је Вучић.

На питање о најави петиције против европског предлога за КиМ, који је веома неповољан по Србију и подразума да се сложимо и са чланством лажне државе у УН, а коју би наводно, између осталих, требало да потпише и некадашњи председник СРЈ Војислав Коштуница, Вучић је рекао да је то демократско право:

- Нико није обрадован тим планом у Србији, али када прочитате образложење те петиције запитате се што си пустио 2001. године из затвора око 1.800 терориста, међу којима и браћу Мазреку, која су силовала Српкиње у Клечки?

Председник је указао да је слога никад потребнија:

- Многи мисле да када је Србији тешко да је то некима прилика да се дочепа политичких поена и власти. Други председници би рекли шта имају у парламенту и одлазили, а ја сам једини који је остајао на расправи.

Иначе, опозиција инсистира да добије предлог немачко-француског плана. Седници ће присуствовати и чланови Владе.

 Лаж о митингу

О СПЕКУЛАЦИЈАМА да напредњаци спремају митинг подршке испред Народне скупштине, Вучић је рекао да је то лаж:

- Кад будемо правили скуп чуће цела Србија и довешћу 150.000 људи, а не 2.000 као неки, па да после причам да је било 20.0000.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (226)

СРАМОТА НА РОЛАН ГАРОСУ: Један од фаворита за титулу прошао даље уз невероватну помоћ судије (ВИДЕО)