МИЛАНОВИЋ НАСТАВЉА ДА СЕ "ПЕРЕ": Хрватском председнику налепили етикету "Вагнеровца"

В. Н.

01. 02. 2023. у 21:45

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић покушао је данас да ублажи ранију изјаву да је Србији "отето" Косово, српским таблоидима је поручио "без одушевљења, молим", те истакао своју приврженост представницима власти у Приштини и устврдио да је ситуација у Украјини тренутак или почетак краја једне привидно српско-руске романсе, односно да ће Русија кад-тад морати да призна Косово.

МИЛАНОВИЋ НАСТАВЉА ДА СЕ ПЕРЕ: Хрватском председнику налепили етикету Вагнеровца

Фото: Танјуг/АП

Милановић је то рекао новинарима у Загребу након разговора са словеначком председницом Наташом Пирц Мусар, а на питање да ли се чуо са својим српским колегом Александром Вучићем, рекао је:

- Последњи пут сам телефонски разговарао кад је била мигрантска криза у јесен 2015. године. Добро је да је схватио да мора прво проучити моју изјаву. То је јако добро. Очито није реаговао на прву. Моја порука екипи у Србији, којој не желим да пакостим, то је одавно престала бити унутрашња ствар Србије.

Он је истакао да жели да Србија види своју западну перспективу.

- Мислим да своју приврженост према косовским Албанцима не требам истицати. Да, Србија је остала без Косова. Оно је у међувремену признато. Хрватска га је признала међу првима и ја користим прилику где стигнем да људе уверим да признају Косово, ако то нису урадили до сада.

Истовремено, поједини представници и власти и опозиције позвали су Милановића да повуче своју изјаву о Косову и извини се. Тако посланик ХДЗ Марио Капулица каже да је Милановић "готово па истурено крило 'Вагнера' на тлу Европе":

- Дословним понављањем речи Путинових пропагандиста брише сузе руском медведу марамицом натопљеном крвљу људи који се боре за своју слободу тешећи га да Украјина неће дуго - навео је Капулица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

АМЕРИ ГЛЕДАЈУ И НЕ ВЕРУЈУ: Никола Јокић их је све запањио и не могу да дођу себи