ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: "Курти са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи"

Новости онлајн

01. 02. 2023. у 14:15

НА ПУТУ који води од магистралног пута из правца Лепосавића до засеока Засеље у Лешку, и надаље до врха брда на ком је према одлуци Владе Косова извршена нелегална експропријација земљишта, од јутрос се ради на проширењу сеоског пута уз употребу тешке механизације. Овим поводом огласио се директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: Курти са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи

Фото Танјуг

"Аљбин Курти данас је са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи у општини Лепосавић, конкретно селима Дрен и Лешак, коју је бесправно узурпирао 16. јануара некаквом једностраном одлуком о експропријацији. 

У засеоку Засеље, јутрос су Куртијеви представници започели радове на проширењу пута који од магистралног пута води до врха брда које је нелегалном експропријацијом обухваћено.  

О овој новој узурпацији српске земље на северу Косова и Метохије јутрос сам директно обавестио и све међународне представнике, као и лично посредника у дијалогу Мирослава Лајчака. 

Изнео сам јасан захтев да међународни представници зауставе нове једностране потезе Куртија на северу и противправне радове у општини Лепосавић којима се одузима земља српских домаћина и планира рушење чак и српског гробља, зарад изградње нове нелегалне полицијске базе.

Одлуку о нелегалној експропријацији Приштина је донела са јасном намером Куртија да изазове нове тензије и кризу на терену", наводи Петковић у саопштењу. 

БОНУС ВИДЕО:

ШТА СУ ЈЕДНИ О ДРУГИМА ГОВОРИЛИ: Милош Јовановић и Милица Ђурђевић Стаменовски у клинчу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО БЕЗБЕДНО ПРЕТИЦАТИ: Возачи, ова правила морате знати! Кључни савети и шта нипошто не смете да радите