ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Председник послао јасну поруку - Одсећи ћемо главу мафији!

Новости онлајн

24. 07. 2021. у 21:05 >> 21:32

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је вечерас на Телевизији Пинк, у специјалној емисији "Интервју", где је одговарао на све нападе и оптужбе и говорио о најважнијим темама везаним за Србију.

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Председник послао јасну поруку - Одсећи ћемо главу мафији!

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

У емисији су приказани и до сада невиђени материјали који приказују бруталности криминалне групе Вељко Беливук - Марко Миљковић.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

На самом почетку емисије председник је поново честитао нашим олимпијцима који су већ у првом дану освојили две медаље на Олимпијским играма. 

- Надамо се још једној медаљи од Дамира. Честитам и Тијани и Галету тренеру. Честитам народу, биће још успеха. Рекао сам да очекујем више медаља него у Рију. Верујем да ће бити више од 8 медаља, надам се томе, добро је почело - истакао је председник. 

Захвалио се на борбености и свима који нису успели да стигну до медаље. 

Питања о Сребреници 

Председник је коментарисао и недавно донесену срамну одлуку Валентина Инцка, одлазећег високог представника у Босни и Херцеговини. 

- Још нисам добио анализу свих наших правних експерата. Важно је да ми увек истакнемо пијетет према жртвама и истакнемо колико је важно да са Бошњацима градимо пријатељске односе. Будућност у односима између Срба и Бошњака је од кључног значаја. Тешко је разговарати када се помене Сребреница са Бошњацима, као и што је тешко разговарати са нама за неке друге теме. Али ми морамо да отворимо дијалог. Бошњаци су већина у три општине у Србији, ми већина у 68 општина у БиХ, зато морамо да градимо добре односе. Морамо да гледамо у будућност. Ја нисам присталица наметнутих одлука, оне никада нису донеле ништа добро - истакао је председник. 

Тесла на Хрватским новчаницама

- Николу Теслу, ако су већ хтели, могли су да ставе на највеће новчанице, а не на ситниш. Какве везе има Тесла са Хрватском? Рођен је у Госпићу, то је данашња Хрватска, то није била Хрватска - рекао је председник. 

- У НДХ све Тесле су побијени зато што су Срби. Сам је за себе Тесла говорио да је Американац и Србин. Он је био Србин, никада није ти крио, поносио се тиме. Ми смо овде смишљали приче о братству и јединству, српском пореклу и хрватској домовини. То је њихова одлука, могу да ставе на новчанице кога хоће и шта хоће, али Никола Тесла је Србин, од оца Србина и мајке Српкиње, а његова породица је управо због тога и страдала - истакао је председник. 

Фото: Принтскрин/Пинк

Напади на Вукана

Председник је коменарисао и срамни текст у Јутарњем листу који се односи на име његовог најмлађег сина. 

- Због добрих резлтата Србије почињу такве кампање. Наставиће се са даљим притиском на Србију и српски народ, по питању Сребренице. Као изговоре за нападе користе Вулинову синтагму "српски свет", коју је рекао у смислу заједништва и народног јединства. Знајући шта нам предстоји, ја сам увек истицао да је политика Србије само очување њених граница. И они су то чули од мене десетинама пута. Ми ћемо сада први пут у историји имати БДП који у апсолутним бројевима може да се мери са њиховим. Србија ће претећи Републику Хрватску и у томе је проблем - истакао је председник. 

- Ми смо за 50 посто увећали БДП. Разумемо ту врсту љутње и потребу да се Србија унизи, јер ће Србија наставити да расте - додао је он. 

Фото: Принтскрин/Пинк

- Спремни смо о свему да разговарамо са Хрватима. Што се тиче текста о имену мог сина, ја нисам идеална личност за њих на овом месту, јер демантујем све што они говоре. Моја породица је тешко страдала од усташке руке. Сада како каже мој отац, после свега тога, још да одлучују како ће деца да нам зову. Замислите какав би то скандал био да ми коментаришемо како се зову деца Милановића или неког њиховог политичара. Владика Сергеј је рекао: "Док разапињу Вучића, ја знам да нам добро иде". Моје је да радим, и сада ћу вам саопштити добру вест. Велику и важну - имали смо састанак Ана, Синиша и ја. Пензионери добијају у новембру 80 евра, пунолетни грађани 30 евра. Донели смо одлуку да дамо грађанима још 20 евра у децембру. Даћемо могућност за додатну пријаву - најавио је председник. 

- Имаћемо више новца и желимо да додатно подстакнемо потрошњу - да људи могу да троше новац у својој земљи, то су добре вести. Градимо много путева, због тога сам срећан, никада нисмо толико градили у историји Србије. Верујем да ћемо се 1. матра возити железницом пола сата од Београда до Новог Сада - најавио је председник. 

Истакао је да ове ствари мењају изглед наше земље, а и да водимо рачуна на зелену агенду. 

Показао је графиконе на којима се види колико се ради на побољшању квалитета ваздуха. 

- Завршава се Клинички  центар, ради се Инфективна клиника - истакао је председник. 

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Легализација у Србији

- Имаћете увек много отпора око свега. Сви смо се понашали неодговорно годинама. Направићемо најједноставнији модел за легализацију- нешто што је изванредно за државу и за људе. Добио сам озбиљне предлоге Дмитровића, о изменама закона које ће олакшати трудницама и породиљама многе ствари, али и које предвиђају много више новца за рађање деце - и за прво, и за друго, и за треће... У мањим срединама то је јако важно. Неке људе можемо да мотивишемо, без деце ми немамо будућност. Морамо да размишљамо о онима који остају после нас. Бићемо међу првима у Европи по стопама стимулације рађања - најавио је председник. 

Додао је да ће земља урадити све да мотивише рађање

- Ићи ћемо на 3, 4 или 5 хиљада евра за рођено дете, плус сва друга права, ја ћу то предложити - додао је он. 

Лечење деце у иностранству

- Бројке показују колико смо напредовали. По први пут плаћамо новац за ретке лекове. Морао сам да интервенишем за новац за малог Гаврила, да се новац одмах пребаци, да се нађе начин, јер се људи толико стриктно држе процедура. Ако смо одвојили тај новац, онда покажи добру вољу да решиш проблем за дечака, нађи некога да помогне мајци да добро попуни документацију и пошаље исправан рачун. Не можемо се замарати у оваквим случајевима бирократским проблемима. Мора да постоји свест код људи да стварно помогнемо, да стварно нешто урадимо, а не да радимо само зато што мора да се ради - коментарисао је председник случај малог Гаврила

- Ми данас издвајамо десетоструко више пара него икада да бринемо о тој деци, а неко вас представља као монструма. Бесплатно лечимо овде, осугурање је 600 евра годишње колико платите, а нико није рекао држави хвала што је то омогућила. Да први имате лекове, да добијете вакцине, ми смо међу првима имали лек против корона вируса. Немој да увек гледамо државу најгорим очима и да нам је све у држави лоше. 

- Србија је данас веома успешна земља. Очекујемо да ове године будемо други или трећи по стопи раста. Имаћемо новца, спремамо велико изненађење на пензионере. Људи ће бити веома, веома обрадовати - истакао је председник.

Напади на Србију

- Србија ће бити још изложенија притисцима. Нико никада није желео да Србија буде боља од региона. Србија је напредовала и та разлика ће бити све већа и зато ће бити много удара на Србију. Ми смо мали и добро је док то иде на мој рачун. 

- Моја деца имају Српска имена, Вулинова имају руска имена. То је за оне који не знају шта ће са собом, и то су проблеми који они сами морају да реше. Немојте мислити да ће се неко радовати вашој срећи. Коме треба Србија која јача. Наш утицај у региону не сме да буде такав да се ми спремамо за сукоб са неким, зато ми морамо да разговарамо са Бошњацима и да градимо пријатељске односе у будућности. Да водим политику капо Тепић и Чанак, не могу - рекао је Вучић.

Обрачун са криминалом

Приказан је снимак убиства Властимира Милошевића, због чијег убиства су ухапшени Беливук, Миљковић и још једно лице. Они су убрзо пуштени на слободу.

Председник је истакао да до сада није видео овај снимак. 

Фото: Принтскирн/Пинк

- Говоримо о сукобу два клана, при чему овај младић нема везе са тим. Шкаљарски и Кавачки клан. Ту има и бизниса, економско политичка позадина и слично. Овај догађај је важан јер представља велики проблем. Раније смо имали убиства. Најгоре је било двехиљадитих, а онда 2018. године. Свако има право на све, али држава мора да се обраћа на одговоран начин. Овај човек је био узоран човек, каратиста. Убијен је јер је био физички јак и радио је као право обезбеђење на сплавовима. Он је сметао због продаје дроге на сплавовима. Он је неке од њихових људи претукао, и зато су га се плашили. Иначе он је кум Миљковића, који се хвали како је убио двојицу кумова. Шта се овде догађа? То траје негде до краја 2017. и почетка 2018. године, и имамо значајан број убиства, тачно 15. Одједном кажу да су контаминирани ДНК налази Беливука и да се мора пустити на слободу. Један храбар полицајац који после тога пролази пакао, учествовао је у хапшењу. Кренули су поступци против њега у полицији. Тужилац је правилно радио свој посао и тражио вештачење Беливуковог телефона - није могла да га добије јер су га високи званичници МУП-а крили. Истрага је опструирана и јављају се чудне ствари са контаминацијом доказа. Ја тада први пут јавно говорим о томе како ми је то чудно. Тада креће и моје противзаконито прислушкиквање. Закључак који је потписао Тома Радовановић каже да су нека лица на нивоу УКП формирале центре моћи који су прикупљали податке о председнику Србије.  

- Србија је направила посебну радну групу 'Мангуста' која је служила за праћење лица из оба ова клана од којих је више лица из само једног клана убијено. Да то нисте пратили тако да нема довољно доказа, то ми је тешко да поверујем, да се десило само једном и ајде, могуће је, али да се деси два или више пута, то не могу да поверујем. То су ствари које не желим да кријем, нико нема право некога да убија. То више никада неће да се догађа, све испитујемо, не кријемо ништа. Ово је за нас био преломни тренутак јер нам је после дошла 2018. година зато што Вељко Беливук и Миљковић тада излазе из затвора и почињу да се свете - рекао је Вучић.

- У 2018. години долазе нова убиства. 2019. године МУП под управом Стефановића и Хркаловић најбоље се опрема, и тада имамо најмање убистава криминалних само 6. Онда долази покушај убиства Звицера у Кијеву, Звицера који је у вези са Беливуковим кланом. Ми овде имамо крвави след догађаја после: нестају људи и сви причају о томе, зато што се ти болесници хвале снимцима и шаљу их свима. Хвале се својом свемоћи. По начину на који су њихови налогодавци бирали одбрану - идете у политику, неки људи су за њих радили у МУПУ, прислушкивали ме, пратили моје дете, не би ли ме натерали у оно што су сами признали "да би се неко опаметио". Моја порука је да нећу да се опаметим. У овој години има 0 мафијашких убистава. Нема мафијашког убиства које нисмо решили. Ово је један огроман предмет, оптужница ће бити ремек-дело, али никада више нико у Србији неће бити несигуран и овакве ствари нам се никада више неће догађати. Сада радите где шта хоћете овде нећете моћи. Хвала европским сестринским службама које су нам помогле да до свега овога дођемо - истакао је он. 

Фото: Пинк

- Истрага је у току и то се неће променити и то нико не може да заустави и нико неће бити заштићен. Спреман сам да дођем код вас у студио, ја сам већ био на полиграфу, спреман сам да дођем и сад. Вулетић и Хркаловић су рекли да хоће на полиграф, мислећи да ће неко рећи не морате да идете. Кад су дошли и када су прикопчани, одустали су позивајући се на своја законска права. Ја сам спреман да дђем и кажем да ли сам икада видео и чуо Беливука и Месара. Никада нисам, и притом не би био проблем и да јесам, то није кривично дело. Случајно се догодило да нисам, иако се виђам са милион људи. Десило се да нисам. Све можете у овој земљи, али не да убијате и да делите дрогу деци. Чистићемо дрогу том брзином да ће цена да расте јер ће је бити све мање. Овде нема пардона, нема одустајања, нећу да се опаметим, и наставићу исто да радим без обзира на све ризике. После свега овог вечерас живот ми је у опасности - истакао је он. 

- Раде органи, али морате да имате доказе за судски поступак. Видео сам део емисије када сте приказивали како су наводили Лазара Вукићевића. 

Приказана је фотографија са Миљковићем и припадником шкаљарског клана који је отет, а чији крај је био ужасан

Фото: Пинк

- Они неког отму, држе га на некој локацији, а он мора да се понаша као да је све у реду, и да се даље чује са припадницима шкаљарског клана, како би их навели да дођу и "убију" Беливука. Све време поруке шаље Месар под његовим бројем, под бројем тог отетог лица, тако навлаче друга лица и онда следе најсуровија мучења и ликвидација. То наређују директно са територије Црне Горе, и Миљковић и Беливук ту не присуствују. Ови који су их убијали су лагали да су их мучили дуже, јер је дечко срећом преминуо од ударца лопатом у главу  - објаснио је председник. 

- Овде је проблем то што ви видите из снимака и понашања. Они су обучени за све, знају шта је контрапратња, имају сатове којима снимају - то су морали да их науче људи који су некада били у систему. 

- Фотографија је приказана да бисте видели о каквим монструмима се ради и да нисмо претеривали када смо причали о ћевапима и слично - рекао је председник пре показивања нове узнемирујуће фотографије зверских убистава Беливуковог клана. 

На фотографији је приказано транжирано људско месо

Foto: Pink

- То би касније ставили у машину за млевење меса. Проблем је био са онима који имају косу, морали су да им скину скалп, да не направи проблем у машини. Ово је доказ да нисмо претеривали, иако су се смејали у једној амбасади, за коју нисмо сигурни каква им је улога у обавештајном деловању Беливуковог клана. 

Део клана на челу са Вушевићем је побегао из Србије, а ухапшен је у Доминиканској републици. 

- Ми смо у 2 и 15 послали нашу потерницу Интерполу за њим због тешких криминалних дела, али смо обавештени да ће једна страна служба притиснути Доминикану да га пусте и то се десило у 6 и 15 - рекао је председник. 

- Морам да урадим све што могу да Србија буде безбедна. Отишао сам у БИУ, и људи су били изненађени. Аплаудирали су ми када сам говорио о месарском клану, јер су видели да пред собом имају некога кога штите, јер је то њихов посао. Били су изненађени оним што сам рекао, јер сам рекао да нема заштићених. Рекао сам да ви добро знате оно што ја знам, јер ја сазнајем од вас, ми смо знали да се то дешава. Сећате се када су говорили да је неко пуцао на кућу Будимира - то се никада није десило, они су сами пуцали на кућу, то се појавило у свим медијима због неких лица из полиције, а то лице које је оптужено да је пуцало на кућу је већ било убијено. Исто као кад оптужујете Данила што је гледао утакмицу. Ја некада нисам могао да променим ништа, данас смо успели да променимо, и Србија ове године нема ниједно мафијашко убиство. Нема их - истакао је председник. 

Председник није желео да се у емисији појаве подаци који би угрозили истрагу.

- Поносан сам на чињеницу да сам главна мета ја. Сада је то и Вулинова кућа - рекао је председник. 

Приказан је снимак на којем се Вулетић бизарно шали на рачун ћевапа у једној емисији и наводи да су то ћевапи од Гоксија. 

Фото: Принтскрин/Пинк

- Многи људи у фудбалским клубовима раде за мафијаше. Истрага је отворена, па ћете видети од овог консиљереа који за све оптужују мене. Све да би се градила политичка прилика за рушење стабилности у Србији. Ми данас то знамо. Ја могу да говорим о различитим спортским функционерима - широка мрежа - коме су све служили и служе. Ми смо им дали све паре, играју због пара које им је Србија дала. Погледајте какви су резултати, почели смо да чистимо и фудбалску мафију, само је и за то потребно време, за све је потребан процес. Знамо и коме из страних служби одговара да Србија не буде стабилна. Не знам шта бих рекао о овоме, шта год да каже било би сувишно - рекао је Вучић о Вулетићу. 

- Суштина је у томе да нисмо то показали, снимке, ви бисте нам рекли то је обрачун са клубом, навијачима или не знам ким већ. То сте и говорили пре само месец дана, спрдали сте се са ћевапима, а ми нисмо хтели да показујемо од почетка, да не бисмо угрозили истрагу. Први снајпер са стадиона је онај са којим је Беливук требао да буде убијен, па је навукао потенцијалног убицу, кога су убили. Никада криминалци неће бити јачи од државе, а помислили су да јесу. Криминалци ће бити мањи од маковог зрна. Могу мене да убију и ништа неће моћи да промене, Србија се никада неће вратити у прошлост. Нема повратка уназад. Згазићемно нарко банду, одсећи ћемо главу мафији, а наша држава ће бити безбедна за нашу децу. Ви који то злоупотребљавате па штитите оне који су стварно са њима нећете успети. 

Фото: Пинк

- Ја не могу да кукам и плачем шта су ми објавили, колико насловних страна о мени. То је њихово право, то је демократија, ја им желим да своје плате потроше лепо у Србији, да уживају у нашим шопинг моловима, то је једино што је важно. Ја док сам председник Србије Србијом неће управљати стране силе - нагласио је председник. 

Фото: Принтскрин/Пинк

- Мене неће дисциплиновати, ја тим новинарима ништа не замерам. Погледајте ове који су везани за политичаре, где су они власници, Ђиласа и Шолака ја им поручујем - Србија се неповратно променила, Србија је друга земља, ништа нећете вратити назад. Понављам, неће бити наметнутих одлука. Ми у Србији никада нећемо бирати имена деци ни у Хрватској нити било где другде. Зато морамо да чувамо нашу земљу и да мафији одсечемо главу. 

- Ја сам овакве ствари видео на патолошким снимцима из Мексика, ово је пресликан мексички сценарио - коментарисао је председник језиве фотографије зверстава Беливуковог плана. 

Приказана је још једна узнемирујућа фотографија

Foto: Pink

- Ножевима засеку тело, да би секиром могли да га транжирају. Снимке су међусобно делили и слали конкурентским клановима и својим шефовима у Црној Гори. Њихов шеф је Радоје Звицер, има још један човек између, и капа за све њих - рекао је председник. 

- Ово је трајало 6 месеци, онда је држава кренула у жесток обрачун. На жалост злочиначки ум не можете да разумете, зато нам је деловало као да траге много дуже. Показали смо свима да ћемо чувати безбедност земље и наставићемо тако да радимо. Замолићу људе да никада не помисле да радимо за један или против другог фудбалског клуба. Само смо им помагали. Држава ће да брине и победиће мафију. Консиљере постоји и у клану Беливука, неки од њих се воде као адвокати, неки су адвокати. Адвокат Беливука каже да га држава прислушкује, па каже да је држава слагала. Не боји се ничега - закључио је председник. 

Кандидатура на председничким изборима

Коментарисао је и дилеме око тога да ли ће се кандидовати на наредним председничким изборима.

- Нисмо донели такву одлуку, али испитујемо ко би други могао да победи, јер не желимо да Србија падне у руке погрешних људи. Морам да будем искрен, имао сам много тешких дана, не постоји нико од деведесетин на овамо ко није водио ниједан рат, ко је водио земљу, повећавао плате и пензије, а ко је био толико пута нападан. Није ми једноставно. Данас сем седих немам других, јесте мало старост, али и ово друго. У сваком тренутку када кажу кога сам наводно убио, са киме се састајем, да сам власник куће у Ритопеку, није то увек лако и једноставно. Ја ово морам да трпим, а онда вам и у региону говоре како ћете сину да дате име. Јесам стуб одбране независности Србије са народом, грађанима, Аном, Владом, али они знају да би неке друге лакше побеђивали и да сам ја најтежа мета. Сигуран сам да ће Србија остати у сигурним рукама. Биће много добрих вести у наредним месецима за грађане Србије. 

- Људи су моја снага и хвала им на тој подршци, хвала им на томе. Напади на мене су уједили све, СНС, све пристојне и нормалне људе који неће да наседају на провокације, који хоће да им деца буду слободна. Бескрајно хвала људима на свему. Поносан сам на све резултате, то је период најбржег напретка Србије. Све већи број људи нам се враћа у земљу, Србија се не враћа назад. Хвала народу на несебичној држави - закључио је председник. 

Новац за олимпијце

- Нека освоје што више медаља, имамо пара. Нама су сад дупло веће награде него икада. Дамире мајсторе, да донесеш још медаља. Знају сви, њима није до пара, они су отишли да се боре за Србију. Борићемо се за њих и навијаћемо за њих - закључио је председник. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)