KAKVE VEZE TESLA IMA SA HRVATSKOM: Vučić o nameri Hrvata da stave srpskog naučnika na kovanicu

Novosti online

24. 07. 2021. u 21:21

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Intervju" na tv Pink osvrnuo se na potez Valentina Incka da se kriminalizuje negirnaje navodnog genocid Srebrneici.

КАКВЕ ВЕЗЕ ТЕСЛА ИМА СА ХРВАТСКОМ: Вучић о намери Хрвата да ставе српског научника на кованицу

Foto: Printskrin/Pink

- Mi sa Bošnjacima u budućnosti gradimo ne samo prijateljske već i bratske odnose. Pojedini pripadnici naroda su pravili zločine kojima se ne ponosimo. Mislim da je budućnost u odnosima Srba i Bošnjaka od ključnog zanačaja, Zato ćemo morati da se poštujemo i sarađujemo. Mi sa Bošnjacima delimo prostori u BiH i u Srbiji. Mi zato moramo da gradimo najbolje moguće odnose - rekao je Vučić.

Predsendik je komentarisao i to što Hrvatska vlast hoće da stavi lik Nikole Tesle na kovanice valute Evro.

- Kakve veze Nikola Tesla ima sa Hrvatskom. To što je rođen u Smiljanu Gospiću ne znači ništa. Srbija može da bude vezana za Teslu. On se ponosio time što je Srbin. Ponosio se svojim srpskim rodom, a mi smo ovde izmišljali priču o tome kog je porekla Tesla zbog bratsva i jedinstva. Nikola Tesla je srpskog porekla, od oca i majke koji su Srbi, njegova porodica je ubijana zato što je bila srpskog roda - rekao je Vučić.

- Kada sam rekao da će se nastaviti sa rezolucijama o Srebrenici nisam pogrešio. Nastavlja se sa pritiscima na Srbiju i na celokupan srpski narod - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a