УБИЈАЛИ МУ ФАМИЛИЈУ У ЈАСЕНОВЦУ, А САДА ГА СВОЈАТАЈУ: Хрватско отимање Николе Тесле - европска вредност?

Горан Чворовић

23. 06. 2022. у 12:00

НИКОЛА Тесла је био човек испред свог времена, један од највећих светских умова и хрватски научник који нас је задужио својим изумима.

УБИЈАЛИ МУ ФАМИЛИЈУ У ЈАСЕНОВЦУ, А САДА ГА СВОЈАТАЈУ: Хрватско отимање Николе Тесле - европска вредност?

Новости

То је, свесно мењајући националну припадност славног српског научника, поручила хрватска европосланица Жељана Зовко, која је јуче у згради Европског парлеманта организовала конференцију о његовом животу, раду и наслеђу.

То што Хрвати својатају чувеног српског научника рођеног у Аустроугарској и не чуди толико, имајући у виду нелегалне аспирације које одавно не скривају. Чуди, међутим, став Европског парламента који одобрава овакве и сличне скупове под својим кровом, перући руке ставом да аутори могу да организују догађаје које желе и да су сами одговорни за њих. Није, кажу, било резолуције о припадности Николе Тесле! Важно је само да се поштују европске вредности. Подразумевају ли оне да се самостално изабере националност?

Респектовање националних мањина? Неотимање туђег? Умели су хрватски посланици у име истих вредности да у ЕП својевремено приреде и изложбу о Алојзију Степинцу! Јесу ли европске вредности негирање Холокауста и величање нацизма? Поштовање вероисповести? Људског живота?

Нема шта, сигурно је велики Хрват био онај коме је рођени отац православни свештеник, ко је крштен у православној цркви у Смиљану, коме су усташе побиле 11 чланова породице, кога у свим неутралним међународним изворима бележе као припадника српског рода, кога су усред Њујорка на вечни починак испратили уз песму "Тамо далеко". Биће занимљиво видети да ли ће посланици из Србије, када постанемо чланица, у ЕП имати право на дебату против Тесле на хрватском евру. Или, рецимо, на изложбу о агресији НАТО на Србију без одобрења СБ УН, уз кршење конвенција и правила ратовања?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (8)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом