БУРА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Због "Ноблица" настао потпуни хаос

Е. Б. Т.

29. 04. 2021. у 15:28

КУТИЈА "ноблица" у коју је запакован један кекс мање, изазвала је бурну дискусију на друштвеним мрежама и отворила бројна питања - да ли је до мањка дошло само због грешке машине и шта ако није, колико пута се то поновило и како то да су у овој и сличним ситуацијама увек оштећени потрошачи.

БУРА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Због Ноблица настао потпуни хаос

У средњем реду недостаје слаткиш / Фото Фејсбук Ефектива

На објављеном снимку се јасно види да паковање није отварано и да је купац уместо 18 добио 17 комада "Јафиних" колачића.

Произвођач истиче, за "Новости", да је у питању ненамеран пропуст за који верује да је изузетак и позива купца да пријави рекламацију ради надокнаде. У Националном удружењу потрошача Србије кажу да уколико се то десило на читавој серији или је циљано урађено, представља озбиљан проблем и штету за купце који конзумирају тај производ.

- Ако је у питању само једно паковање, онда се може сматрати да је дошло до пропуста у процесу производње - објашњава Марко Драгић из НОПС-а за наш лист. - Један кекс мање, то је мања грамажа, а цена је остала иста. Оштећени потрошачи треба да се обрате трговцу или произвођачу са фискалним рачуном ради замене производа или повраћаја новца.

Из "Јафе Црвенка" поручују да им је жао уколико је дошло до непријатности, јер је контрола квалитета витална функција њихове компаније.

- Процеси производње се стриктно контролишу у свакој фази, и приликом паковања и провере нето количине, према захтевима најпознатијих стандарда у нашој индустрији HACCP, BRC и IFS - истичу у одговору. - И поред овакве контроле система, постоји могућност да дође до крајње ненамерних пропуста. Верујемо да је овај случај изузетак.

Они позивају потрошача да пријави рекламацију како би му надокнадили мањак. НОПС оцењује да је позитивно што је "Јафа" позвала купце да им одмах надокнади мањак.

БОЉЕ МАЊЕ, НЕГО МИШ ГРАТИС

НАДАМО се да ово није ситуација, као са другим познатим брендовима чијим производима је смањена тежина, а цена је остала иста, попут чоколада "милка" - каже Марко Драгић из НОПС-а.

Потрошачи на друштвеним мрежама, такође, подсећају на тај случај и указују на сличне обмане са паковањем јогурта и кикирикија. Поједини купци сматрају да један кекс мање није ништа страшно. Можда у другом паковању има вишак, боље да фали једна "ноблица", него да добијеш миша гратис у паковању - само су неки од коментара који су се низали на друштвеним мрежама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)