СКОК Е-ТРГОВИНЕ: Ево шта се највише купује преко интернета

Е. Б. Т.

15. 09. 2020. у 15:32

ВРЕДНОСТ реализованих трансакција путем електронске трговине у нашој земљи је у претходне три године порасла за чак 300 одсто, а ове године је узлазна путања развоја настављена.

СКОК Е-ТРГОВИНЕ: Ево шта се највише купује преко интернета

Фото: Depositphotos

Од ванредног стања е-куповина хране у Србији повећана је за 200 одсто, одеће дупло, а техничких уређаја и рачунарске опреме за 50 процената. Ово је изјавила државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, на онлајн панелу о трендовима е-трговине у Србији.

- Током ванредног стања уведеног због пандемије вируса корона, поштански оператери су забележили раст броја пошиљки, односно достава робе купљене путем електронске трговине за чак 40 одсто - истакла је Матићева. - Евиденција трговаца показује да је е-куповина повећана од 50 до чак 300 процената, у зависности од врсте роба и услуга.

Она је навела да после укидања ванредног стања поштански оператери и даље имају већи раст него у време проглашења пандемије, и то од 50 до 100 одсто, а већина трговаца је задржала пораст од око 100 процената у односу на исти период претходне године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)