НОВАК НИЈЕ МОГАО ДА ВЕРУЈЕ: Ђоковић чуо израелског новинара и праснуо у смех - одушевљен

Novosti online

02. 10. 2022. у 22:21

НОВАК Ђоковић се вратио на шампионске стазе, а по завршетку финала у Тел Авиву уживао је и на конференцији за штампу.

НОВАК НИЈЕ МОГАО ДА ВЕРУЈЕ: Ђоковић чуо израелског новинара и праснуо у смех - одушевљен

ФОТО: АТП Тел Авив

Новак Ђоковић се после дуге такмичарске паузе вратио "белом спорту" и у свом првом "правом" наступу још од финала Вимблдона заблистао.

А само што је Ђоковић на маестралан начин победио Марина Чилића у финалу турнира у Тел Авиву, те после краћег обраћања на самом терену (уз "Шалом, ма нишма" упућено публици - односно, "Мир с вама, како сте?"), Ноле је одговарао на питања новинара.

Уводно је било једно од оних уобичајених, шта му се то свидело током недељу дана у Тел Авиву (истакао је да му је пријао однос људи према њему и његовом тиму, од слетања на аеродом, до освајана трофеја), а потом је уследило нешто неочекивано.

Један Израелац се на конференцији за штампу представио као аутор тениских емисија на интернету, али и признао:

- Ја сам уједно и председник твог клуба навијача овде у Израелу, има нас око 300 а сигуран сам да си сада значајно увећао своју базу фанова код нас. Биће нам сада много лакше на интернет форумима, у дебатама!

Новак Ђоковић је праснуо у смех, одушевљен искреношћу, а онда саслушао питање поменутог новинара/навијача, и на њега најдуже одговорио на целој конференцији.

Питање је гласило "како успева да и у напетим тренуцима буде потпуно фокусиран, а тако и многим другима буде инспирација".

А Новак је одговорио овако:

- Хвала најпре за подршку и хвала целој навијачкој бази у Израелу, стварно ценим вашу љубав и подршку, не само сада него и свих ових година. А питање... Знате, Ми смо сви различити. Ја сам пронашао оно што успева код мене, јер сам константно и трагао за унапређивањем себе. Не само физичким, већ и психички и емотивно. Јер... Свака година је другачија. Другачије су околности у приватном животу, у окружењу, ту су и промене које сви доживљавамо, а које утичу на ваш мозак, на менталитет, на начин на који играте спорт. Константно уводим иновације код себе, па се та "формула за успех", та дневна рутина, мења на дневној бази. Постоје ствари које волим да радим, услед којих сам спокојан, уравнотеженији, што је уједно и припрема за меч. Јер, припрема за тенис јесте и анализа ривала, али и припремање себе, ментално, у смислу да сте фокусирани, довољно посвећени... По мени је тје половина обављеног посла. Веома верујем у превенцију и припрему, мислим да је то супер-важно, па је сваки тренутак који проведете ван терена (и како га проведете) важан за оно какав ћете бити на терену, како ћете се носити са притиском. Нема једног "тајног састојка" за успех, већ је у питању комбинација неколико елимената. Зато је веома важно за сваког професионалног спортисту да има отворен ум, да учи о себи и окружи се добрим људима. А и да константно трага за начинима да се унапред. Тада се лепе ствари дешавају - истакао је Новак Ђоковић.

Бонус видео: Новак Ђоковић - Пет тајни због којих је најбољи на свету

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НБА ЗЕМЉОТРЕС: Ас са два МВП признања затражио прелазак у други клуб и то пред сам крај прелазног рока!

НБА ЗЕМЉОТРЕС: Ас са два МВП признања затражио прелазак у други клуб и то пред сам крај прелазног рока!

НБА лига је доживела да пред сам крај прелазног рока, који се завршава 9. фебруара, једна од њених највећих звезда затражи од управе клуба да промени радну средину.

03. 02. 2023. у 20:29 >> 21:58

Коментари (0)

УШТИПЦИ БЕЗ КВАСЦА: Са сиром и сусамом, мекани као јастук - савршени за доручак (ВИДЕО)