"УНА ИМА ПРОМЕНЕ У МОЖДАНОЈ АКТИВНОСТИ" Пишекова о здравственом стању после тровања - Не знам да ли ћемо се ћерка и ја потпуно излечити

Novosti online

12. 03. 2021. у 22:19

ВОДИТЕЉКА Николина Пишек и њена ћерка Уна пре нешто више од месец дана отровале су се угљен-моноксидом у стану у Загребу у којем су тада живеле.

УНА ИМА ПРОМЕНЕ У МОЖДАНОЈ АКТИВНОСТИ Пишекова о здравственом стању после тровања - Не знам да ли ћемо се ћерка и ја потпуно излечити

Фото: Принтсцреен

Подсетимо, Николину и малу Уну пуком је срећом спасио пријатељ који је провалио у њихов загребачки стан где их је нашао у полусвести због тровања угљен моноксидом до којег је дошло због неисправних плинских инсталација.

Тог дана су умало изгубиле живот, а обе су тада завршиле у болници и последице тровања трпе и данас. Лечење им тек следи, а Николина је пре неколико дана поново завршила у Хитној.

- И она и ја имамо последице. Ја, додуше, имам више сметњи од ње, барем се надам. Мораћу ићи на лечење, на терапије у хипербаричну комору, а пре неколико сам дана завршила на Хитној због неких симптома који су последица тровања. Уна, пак, има промене на ЕЕГ-у, у можданој активности - рекла је Николина, која није сигурна да ће се икада трајно излечити.

- Оно што су ми рекли јесте да сви који су били изложени тровању угљен-моноксидом имају повећани ризик од плућне емболије наредних 90 дана и на то морам посебно пазити још неко време. Не знам хоћемо ли се икад потпуно излечити, могу само пренети шта су ми засад рекли лекари. И ја и Уна морамо ићи на контроле и бити перманентно под надзором, и то је засад то - објаснила је водитељка.

(Јутарњи.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)