"МЕТАК МЕ ЈЕ ПОГОДИО, БИО САМ ТЕШКО РАЊЕН": Потресна исповест Жељка Самарџића о рату

Novosti online

22. 01. 2022. у 00:28

ЖЕЉКО Самарџић испричао је за домаће медије да је 1992. године једва извукао живу главу када се заратило у његовом родном Мостару.

МЕТАК МЕ ЈЕ ПОГОДИО, БИО САМ ТЕШКО РАЊЕН: Потресна исповест Жељка Самарџића о рату

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Изгледало је грозно, мислили смо да ће се поправити ситуација. Најмање се очекивало да ће у Босни бити рата, људи су се волели у Мостару, тамо живе људи разних националности. За мене је то било ето пре 30 година и иза мене је, али неке ствари су ме много заболеле. Неки људи се рађају стари, а неки млади умиру. Много људи није имало шансу да живи и то је велика неправда - присетио је Жељко.

Певач је испричао да је током рата био тешко рањен јер га је метак погодио између левог кука и кичме.

- Ја сам имао ту несрећу да будем поприлично тешко рањен. Мој отац ми је често говорио тад не знаш ти шта је рат, шта су тенкови, не излази из подрума. Ја сам био млад човек, скачем да помогнем свакоме јер је било доста рањених и баш ме задесио тај метак, онај сетлећи метак на тенку. Видео сам га како иде ка мени, кренуо сам да се бацим на страну. Погодио ме је код левог кука и пребио ми је доњи део кичме. Кад сам дошао на ВМА рекли су ми да ме је Бог погледао, да смо могао да бирам где да ме погоди да имам најмању штету, то је то место - испричао је Самарџић.

Након рата певач је у Београд дошао без динара у џепу и почео живот из почетка. Каже да ће Београду вечно бити захвалан за сву љубав коју је баш у том граду доживео.

- Београд ме је очарао. То је за мене најлепши град на целом свету, најлепше ствари су ми се ту десиле. Ја волим свој родни Мостар, али Београду ћу до краја живота бити захвалан што су имали љубави за мене кад ми је била највише потребна - рекао је певач.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО - Романа Панић у шетњи на савском кеју у Београду

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима