ХИЛАНДАРСКА ТОРТА ВАЖИ ЗА КРАЉИЦУ ЧОКОЛАДНИХ ПОСЛАСТИЦА: Рецепт стар 200 година са Свете Горе осваја свакога
Рецепт за Хиландар торту мора имати свака домаћица!
Шта вам је све потребно?
За патишпањ:
- 10 јаја
- 10 кашика шећера
- 10 кашика млевених ораха
- 2 кашике какаоа
- 5 јаја
- 300 г чоколаде за кување
- 125 г путера
- 5 кашика шећера
- 50 г млевених ораха
- мало рендане црне и беле чоколаде
Умутите јаја са шећером, па додајте какао, млевене орахе и мешајте док се смеса не сједини. Тесто сипајте у округли калуп за печење обложен пек-папиром. Пеците у загрејаној рерни на 200°C неких 40 минута.
Отопите путер и чоколаду и склоните са шпорета. Одвојите беланца од жуманаца, па беланца умутите у чврст шне заједно са шећером. Затим умутите жуманца, додајте истопљену и охлађену чоколаду и лепо сједините миксером. Затим додајте шне и лагано све добро сједините. Оставите да се стегне у фрижидеру.
Патишпањ исеците на два једнака дела. Прву кору премажите филом, па ставите другу кору и затим целу торту премажите филом. Ивице обложите млевеним орасима. Орахе поспите и на крајеве горње површине. Средину торте декоришите ренданом белом и црном чоколадом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСКЛУЗИВНА ПОНУДА ЗА ЛЕТОВАЊЕ: У понуди егзотична дестинација - ово су цене
ХУРГХАДА – из прве руке! Вероватно сте већ одавно чули овај слоган, али можда не знате одакле он потиче…
21. 05. 2024. у 10:40
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године
МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.
21. 05. 2024. у 15:25
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)