СТАРИНСКА ШАРЕНА ТОРТА ОД ТРИ ФИЛА ИЗ БАКИНЕ СВЕСКЕ: Није се родио онај који је њој одолео, идеална је за све прилике

Novosti online

16. 08. 2023. у 10:00

НЕ постоји домаћинство у ком се није спремала нека варијација ове обожаване торте.

СТАРИНСКА ШАРЕНА ТОРТА ОД ТРИ ФИЛА ИЗ БАКИНЕ СВЕСКЕ: Није се родио онај који је њој одолео, идеална је за све прилике

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti

Ова торта је заиста љубав на први залогај. Мекане коре и три различита фила, просто је рапсодија укуса. У народу је позната и као интерконтинентал торта и ретко ко је могао да јој одоли. Нећете погрешити у којој год прилици да је спремите јер ће задовољити укусе и најпробирљивијих сладокусаца.

САСТОЈЦИ: За овај рецепт потребне су вам три коре, а ово су потребни састојци за једну кору:

  • 3 беланца
  • 3 кашике шећера
  • 2 кашике брашна
  • 3-4 кашике млевених ораха

Пећи коре на 180°C (360°F)

 

За фил је потребно:

  • 750 мл млека
  • 7 кашика брашна
  • 9 жуманаца
  • 150 г шећера
  • 250 г путера
  • 100 г чоколаде за кување
  • 90 г млевених ораха или лешника

Фил поделити на три дела: Први део је жут, други део је са 90 г млевених ораха, трећи део је са 100 г чоколаде.

Украсити са 300 мл слатке павлаке и потом оставити у фрижидеру да се стегне!

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ЗАШТО РОКФЕЛЕРОВИ ФИНАНСИРАЈУ САВУ МАНОЈЛОВИЋА: Фондација која промовише интересе Америке плаћа Крени-промени (ВИДЕО)