НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ОСВЕЖАВАЈУЋИ КОЛАЧ ТРИ ЛЕЋЕ КОЈИ СЕ ТОПИ У УСТИМА: Многи греше у једној ствари при завршетку прављења
Најбољи рецепт за колач три леће по мишљењу бројних домаћица!
Састојци за бисквит:
- 6 јаја
- 6 кашика шећера
- 6 кашика брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 кашичица ванилин шећера
Састојци за прелив:
- 500 мл млека
- 6 кашика шећера
- 1 кашичица ванилин шећера
Састојци за фил:
- 500 мл слатке павлаке
- 200 г кондензованог млека
- 200 г киселе павлаке
Украс:
- Чоколадне мрвице или рендана чоколада
Начин припреме:
Укључите рерну да се загреје на 180°C.
За бисквит, одвојите беланца од жуманаца. Умутите беланца са половином шећера у чврст снег. У другој посуди, умутите жуманца са преосталим шећером и ванилин шећером док не добијете светлу кремасту смесу.
Додајте снег од беланаца у смесу жуманаца постепено, уз нежно мешање. Затим, постепено умешајте просејано брашно са прашком за пециво. Смесу излијте у плех обложен папиром за печење и ставите у претходно загрејану рерну. Пеците бисквит око 15-20 минута или док не постане златносмеђи.
Док се бисквит пече, припремите прелив тако што ћете прокувати млеко са шећером и ванилом. Оставите да се охлади.
За фил, умутите слатку павлаку, кондензовано млеко и киселу павлаку заједно док не добијете хомогену смесу.
Када је бисквит печен и охлађен, исеците га на три једнака дела.
Поставите први део бисквита у одговарајућу посуду за сервирање и натопите га трећином прелива.
Премажите први слој бисквита са трећином фила. Поновите поступак са преостала два дела бисквита и преливом и филом.
Украсите колач чоколадним мрвицама или ренданом чоколадом и оставите га у фрижидеру да се добро охлади и натопи преливом пре сервирања.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?
УКРАЈИНСКО руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".
29. 05. 2024. у 21:39
ДЕЧАК НЕСТАО ПРЕ СЕДАМ ГОДИНА, ПА СЕ ПОЈАВИО НА КУЋНОМ ПРАГУ: Мајка није могла да верује да га види, а онда је испливала језива истина
ТИЛ (21) који је пре седам година нестао у Немачкој, коначно се вратио кући.
29. 05. 2024. у 20:22
"СЛОМИЛО МЕ ЈЕ, ПОТПУНО" Смрт у дому Снежане Савић - глумица месецима ћутала: "Много ми је тешко..."
ДОМ драмске уметнице почетком године завијен је у црно, а она од тог трена не може да дође себи.
30. 05. 2024. у 20:59
Коментари (2)