НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ОСВЕЖАВАЈУЋИ КОЛАЧ ТРИ ЛЕЋЕ КОЈИ СЕ ТОПИ У УСТИМА: Многи греше у једној ствари при завршетку прављења

Novosti online

04. 09. 2023. у 10:00

Најбољи рецепт за колач три леће по мишљењу бројних домаћица!

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ОСВЕЖАВАЈУЋИ КОЛАЧ ТРИ ЛЕЋЕ КОЈИ СЕ ТОПИ У УСТИМА: Многи греше у једној ствари при завршетку прављења

Foto: Jutjub/Printskrin/ReCePti Za DaNaS

Састојци за бисквит:

  • 6 јаја
  • 6 кашика шећера
  • 6 кашика брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1 кашичица ванилин шећера

Састојци за прелив:

  • 500 мл млека
  • 6 кашика шећера
  • 1 кашичица ванилин шећера

Састојци за фил:

  • 500 мл слатке павлаке
  • 200 г кондензованог млека
  • 200 г киселе павлаке

Украс:

  • Чоколадне мрвице или рендана чоколада

Начин припреме:

Укључите рерну да се загреје на 180°C.

За бисквит, одвојите беланца од жуманаца. Умутите беланца са половином шећера у чврст снег. У другој посуди, умутите жуманца са преосталим шећером и ванилин шећером док не добијете светлу кремасту смесу.

Додајте снег од беланаца у смесу жуманаца постепено, уз нежно мешање. Затим, постепено умешајте просејано брашно са прашком за пециво. Смесу излијте у плех обложен папиром за печење и ставите у претходно загрејану рерну. Пеците бисквит око 15-20 минута или док не постане златносмеђи.

Док се бисквит пече, припремите прелив тако што ћете прокувати млеко са шећером и ванилом. Оставите да се охлади.

За фил, умутите слатку павлаку, кондензовано млеко и киселу павлаку заједно док не добијете хомогену смесу.

Када је бисквит печен и охлађен, исеците га на три једнака дела.

Поставите први део бисквита у одговарајућу посуду за сервирање и натопите га трећином прелива.

Премажите први слој бисквита са трећином фила. Поновите поступак са преостала два дела бисквита и преливом и филом.

Украсите колач чоколадним мрвицама или ренданом чоколадом и оставите га у фрижидеру да се добро охлади и натопи преливом пре сервирања.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКО руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".

29. 05. 2024. у 21:39

Коментари (2)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!