ФЕНОМЕНАЛНО ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ: Парира и најскупљим колачима, невероватно је економично и припрема се веома брзо

Novosti online

16. 08. 2023. у 08:00

УКУС ће вас освојити на први залогај јер се топи у устима, правићете га поново!

ФЕНОМЕНАЛНО ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ: Парира и најскупљим колачима, невероватно је економично и припрема се веома брзо

Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja

Данас спремамо феноменалну брзу посну торту медено срце. Уколико сте љубитељ медењака и ову торту ћете сврстати у своје фаворите. Иде раме уз раме са много скупљим и компликованијим колачима, а њен укус оставља без текста. Нежан је, сочан, мирисан, све се топи у устима.

Мали савети:

Што се тиче соде бикарбоне, немојте претерати да торта не поприми горку ноту. Ако размишљате да додате прашак за пециво, немојте то чинити, сода бикарбона даје лепшу боју и колач је много сочнији него са прашком за пециво.

Састојци:

  • 300 г брашна
  • 100 г шећера
  • 2 кашике какао праха
  • 2 кашике зачина за медењаке
  • 1 кашика соде бикарбоне (10 г)
  • 300 мл воде
  • 100 мл уља
  • 2 кашике меда
  • 200 г џема од кајсије или брескве

Помешате све састојке и преполовите на пола, торта се састоји из две коре.

 

САСТОЈЦИ ЗА ПУЊЕЊЕ:

  • 300 г џема од кајсије
  • 3 кашике кључале воде

САСТОЈЦИ ЗА ЧОКОЛАДНИ ПРЕЛИВ:

  • 150 г посне чоколаде
  • 3 кашике уља
  • 3 кашике биљне креме за кување

Уколико је смеса превише густа, додајте 1 до 2 кашике вреле воде.

Пеците на 180 степени укупно 25 минута. Пречник тепсије је 24x36 цм.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ОД БЕОГРАДА ЗА САМО ДВА САТА: Одличне цене за прелепо летовалиште - ево и где се налази