ДОБРЕ СТАРЕ ОБЛАНДЕ СА ЏЕМОМ ОД ШЉИВА: Старинска посластица којој нема равне - сви ће обожавати овај колач
Обланде су колач који се прави веома лако и брзо, а наше баке су га обожавале

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- 2 листа обланде
- 3 паковања пишкота
- 700гр. џема од шљива
- 200мл. воде
- 200гр. шећера
- 250гр. маргарина
- 300гр. чоколаде
- 300гр. млевених ораха
- 300г. млевеног кекса
Припрема: У дубљу шерпу ставити воду и шећер да проври. Додати маргарин и чоколаду и када се све растопи и проври, склонити са рингле. У врелу смесу додати млевени кекс и орахе. Када сте направили фил можете да приступите мазању обланде.
На један лист обланде намажите џем од шљива па ставите фил, а потом опет слој џема од шљива, а онда пишкоте натопљене у млеку. Преко пишкота намажите џем, па фил, па џем па други лист обланде. По врху опет можете да ставите џем и орахе. Оставите да се колач стегне у фрижидеру пар сати.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

"МУШКАРЦИ ЖЕЛЕ ПРИВЛАЧНУ ЖЕНУ, АЛИ БИ ДА ЈЕ ЗАТВОРЕ У КАВЕЗ": Џентлмен са Твитера открио у чему греши јачи пол (ВИДЕО)
ВОИСЛАВ Илић, познатији као Џентлмен са Твитера, гост је прве епизоде подкаста "Оно право са Маријаном Кутлачом".
08. 02. 2025. у 16:16 >> 16:16

РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32

"ЈОЈ, БРАНО МОЈ" Емотиван говор на сахрани Мириног сина: "Мајка херој, небеска камера и шеретски осмех"
"ЖЕЛИМ ти, Брано, да пронађеш неке нове војвођанске салаше и да слушаш неку лепу музику."
08. 02. 2025. у 16:20
Коментари (0)