СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ОРАСНИЦЕ: Потребно вам је само 4 састојка, а веома лако се праве

Novosti online

17. 08. 2023. у 20:21

ОРАСНИЦЕ су старински колачи који су радо виђени на свакој трпези, а изузетно лако се праве.

СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ОРАСНИЦЕ: Потребно вам је само 4 састојка, а веома лако се праве

Foto: Jutjub/Printskrin/

За љубитеље слаткиша са орасима, ораснице су један од најбољих колача. Не треба вам пуно састојака, а лако се праве. Најважније је само да добро умутите беланца.

Састојци:

  • 3 беланцета
  • 250 г млевених ораха
  • 250 г шећера у праху
  • 1 кашика лимуновог сока
  • 250 г сецканих ораха

Припрема:

Мутити миксером 3 беланцета један минут, па додавати кашику по кашику шећера у праху, не прекидајући мућење. Када добијете чврст снег додати кашику цеђеног лимуна и мутити још пола минута.

У умућена беланца сипати 250 г млевених ораха, и промешати ручно, док се све добро не сједини. Кашичицом вадити фил, ставити у сецкане орахе, посути орасима преко и руком обликовати ваљак, па савити благо у полумесец. Маса је мекана па не треба превише притискати. Ређати у плех у који је стављен пек папир.

Рерну загрејати на 200 степени, па када ставите ораснице да се пеку, смањити температуру на 150 степени и пећи 20 минута. Уколико су готове и пре овог времена извадите их да се не би пресушиле. Колаче можете чувати и до 10 дана у затвореној лименој кутији.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност