ПОСНА БАЈАДЕРА СПРЕМНА ЗА 20 МИНУТА: Подједнако укусна као и мрсна, а може да стоји и до недељу дана

Novosti online

19. 08. 2023. у 18:00

ДОНОСИМО вам рецепт за најлепшу посну бајадеру која је неизоставан део сваке славске трпезе.

ПОСНА БАЈАДЕРА СПРЕМНА ЗА 20 МИНУТА: Подједнако укусна као и мрсна, а може да стоји и до недељу дана

Foto: Jutjub/Printskrin/

Бајадера с разлогом важи за краљицу ситних колача, а ова посна варијанта одлична је јер можете да је припремите неколико дана раније. Чувајте је у фрижидеру до недељу дана, у калупу који сте после хлађења ставили у кесу или прекрили фолијом.

Састојци:

  • 300 г посног млевеног кекса
  • 200 г млевених ораха
  • 250 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 10 кашика воде
  • 200 г посног маргарина
  • 150 г посне чоколаде за кување

За глазуру:

  • 3 кашике шећера
  • 3 кашике воде
  • 3 кашике уља
  • 100 г посне чоколаде за кување

Припрема:

У шерпу сипајте шећер, воду и ванил-шећер, па кувајте док не проври. Скините са рингле, додајте маргарин и мешајте док се маргарин не отопи. Потом додајте млевени кекс и млевене орахе, па све добро сједините. Добијену смесу поделите на два дела. Један оставите жут, а у други додајте растопљену чоколаду.

У правоугаони плех најпре сипајте део са чоколадом, а онда и други део смесе. Оставите у фрижидеру. Глазуру направите тек кад се колач у потпуности стегне. У шерпицу сипајте уље, воду, шећер, маргарин и чоколаду за кување, па мешајте на рингли док се сви састојци не сједине. Док је глазура топла прелијте је преко колача и оставите да се охлади. Потом исцеите бајадеру на коцке или штанглице и служите.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.

18. 05. 2024. у 09:45

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

БАУНТИ ТАРТ: Колач са кокосом прави се за 10 минута и једе се без гриже савести