ЈУНЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА ОД ГРИЗА: Нема ништа боље него када ручак започнете са домаћом храном

Новости онлине

17. 04. 2024. у 09:00

НИШТА не окрепљује организам тако добро као домаћа јунећа супа са кнедлама.

ЈУНЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА ОД ГРИЗА: Нема ништа боље него када ручак започнете са домаћом храном

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • за кнедле:
  • јаја 1
  • пшенични гриз 4 кашике
  • уље 1 кашика
  • со по укусу
  • за супу:
  • јунећа ребра 600 г
  • со 1 кашичица
  • суви зачин 1 кашика
  • шаргарепа 2
  • корен першуна 2
  • целер 1 мањи
  • вода 2 л
  • јунећа кост 1
  • першуново лишће 1 кашика сецкано 

Припрема:

У већи лонац додати опрано месо и очишћено поврће. Додати јунећу кост, со и зачин, па прелити са водом и крчкати око 60 минута. Супу процедити. Поврће исецкати. Кувано месо извадити и исецкати на мање парчиће. Све вратити у процеђену супу. Ставити на ринглу да проври, додати со и бибер по укусу. Кад проври смањити температуру. Припрема кнедли: Јаје умути са мало соли. Додати гриз и сјединити. Док супа још лагано ври полако кашичицом спуштати мале кнедле. Кувати 10 минута, затим склонити са шпорета, па додати сецкано першуново лишће. Пријатно!

(Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

БЕЗ поштовања историје и чувања сећања на великане који су нас својим бесмртним делима у прошлости задужили нема ни светле будућности. Вођен овим универзалним животним геслом, Belgrade Waterfront није пропустио да, подижући најмодерније насеље у Србији, читаву десну обалу Саве премрежи новим саобраћајницама које представљају својеврстан омаж славним историјским личностима.

23. 05. 2024. у 16:00 >> 12:26

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

ФОНДАЦИЈА Моззарт за сваки погодак у домаћем првенству издваја 10.000 динара, а најбољи играч априла Винисијус Мело усмерио хуманитарни фонд за лечење Огњена Бојковића

24. 05. 2024. у 16:00

Коментари (0)

ШОКАНТАН СНИМАК: Новак Ђоковић забринуо навијаче као никад пре! Да ли је са њим све у реду?! (ВИДЕО)