ПИТА ОД ПАЛАЧИНАКА И СПАНАЋА: Овакву питу до сада нисте спремали
АКО сте љубитељи палачинака, а хоћете да спремите и нешто здраво, овај рецепт је пун погодак.
Foto: Shutterstock
А младог спанаћа има на сваком кораку.
Нема мекше и укусније пите, а припрема се очас посла.
Састојци:
- 8 палачинки
За надев:
- 300 г сира
- 2 кашике качкаваља
- 100 г спанаћа или блитве (може смрзнут 6 колутова)
- 1 јаје
- 1 кашика киселе павлаке
За прелив:
- 1 јаје
- 200 мл јогурта
- 100 мл млека
- 2 кашике ренданог качкаваља
Припрема:
Испеците палачинке, а затим измрвите сир и додајте јаје, спанаћ, качкаваљ и павлаку и све то добро сједините. Нафилујте сваку палачинку са две кашике надева. Палачинке преклопите тако да добијете квадрат и ређајте их у науљен плех. Након тога, направите прелив, тако што ћете умутити јаје, у које ћете додати јогурт, млеко и мало уља. Све то добро сједините, затим додајте сир и промешајте.
Прелијте преко палачинки и пеците на 220 степени око 40 минута.
Пријатно! (stvarukusa/mondo)
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: "Детету бих дао ДЕСЕТКУ"
ГРЕШКЕ из школских свезака понекад умеју да измаме најшире осмехе, што потврђује и ситуација у којој се нашао један малишана из Србије. Све је почело када је његова мама на интернету поделила његове одговоре са контролног задатка из предмета Свет око нас. Један од њих одушевио је кориснике друштвених мрежа.
05. 12. 2025. у 11:27
Коментари (0)