РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И КУВАНИМ ЈАЈИМА: Декоративно и укусно јело у коме ће уживати сва чула

Новости онлине

12. 04. 2024. у 10:57

Иако свака домаћица има свој рецепт за овај тип ролата, ми вам доносимо онај који је проверен, једноставан и који могу да припреме и почетници у кухињи.

РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И КУВАНИМ ЈАЈИМА: Декоративно и укусно јело у коме ће уживати сва чула

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 700 г млевеног меса
  • 2 парчета старог хлеба
  • 5 куваних јаја
  • 150 мл млека
  • 1 већа главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 2 кашике сенфа
  • со
  • бибер
  • свежи рузмарин за декорацију

Припрема:

Кришке хлеба ставите у дубљу посуду, па их прелијте млеком, а онда их изгњечите. Хлебу додајте ситно сецкани црни и бели лук, месо, сенф и зачине по укусу и добро све умесите.

Половину смесе ставите на папир за печење, па поређајте кувана јаја и преко њих остатак смесе. Обликујте рукама ролат, премажите га кашиком сенфа, па затворите папир добро са свих страна.

Ролат пребаците у плех, па га ставите у загрејану рерну на 200 степени 30 минута.

После 30 минута одмотајте папир за печење и оставите да се запече још десетак минута или док не порумени.

Оставите месни ролат да се прохлади, украсите свежим рузмарином и сеците на парчад жељене величине.

Послужите га уз салату по жељи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ПРОРОЧАНСТВО СЕ ИСПУНИЛО: Нека се Запад спреми! Он је нови руски министар спорта - жели да окречи Кремљ у бело и врати Јулијански календар